Politie Hollands Midden

Datum: 6 December 2005


---
Noordwijk Aanhouding verdachten van bedreiging

De politie heeft dinsdagmorgen 6 december twee mannen van 21 en 22 jaar in hun woonplaats Katwijk aangehouden. De twee worden er van verdacht op maandagavond 12 september jl. een medewerkster van een benzinetankstation aan de Beeklaan te hebben bedreigd. De 21-jarige medewerkster uit Lisse werd verbaal bedreigd. Ook zouden ze wel even haar auto vernielen. Toen de twee merkten dat ze een beveiligingsmedewerker had gewaarschuwd, vertrokken de twee. Het incident ontstond na de verkoop van een telefoonkaart. Omdat het niet de goede kaart was wilden ze deze omwisselen, wat niet kon. Daarna ontstaken de twee in woede en gingen over tot het bedreigen van de medewerkster. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Lisse Politie haalt verwarde man van straat

De politie heeft dinsdagmorgen 6 december, rond 05.30 uur, een 47-jarige man uit Lisse van de straat gehaald en ingesloten. Bewoners van de Zwaluwstraat belden de politie dat de man bleef aanbellen en ook in tuinen stond. De politie trof een verwarde man aan die ook spijkers in zijn mond nam. Gelet op de omstandigheden werd besloten hem mee te nemen naar het politiebureau. De politie schakelt hulpverleners in om de (geestes)toestand van de man te beoordelen. Zolang blijft de man in het politiebureau.

Sassenheim Verkeersongeval De politie heeft op maandag 5 december, omstreeks 15.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Parklaan met de Narcissenlaan. Een 60-jarige vrouw op een scooter is vermoedelijk door roodlicht gereden waardoor een afslaande automobilist, een 61-jarige man uit Sassenheim haar niet meer kon ontwijken en haar aanreed. De vrouw is met letsel aan haar voet overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.

Leiden Jongen steelt kerstverlichting

De politie heeft in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december een 15-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van kerstverlichting. De jongen zou de verlichting vanaf een woning aan de Margaretha Simonskade hebben weggenomen. Een getuige belde de politie die vervolgens de jongens wist te achterhalen. De jongen werd in zijn woning aangehouden waar ook de verlichting werd aangetroffen.

Leiden Aanhouding voor brandstichting in winkel

Twee jongens uit Leiden van 13 en 15 jaar zijn dinsdagmorgen 6 december door de politie aangehouden. De twee worden er van verdacht op woensdag 21 september brand te hebben gesticht in een supermarkt aan de Kopermolen. Rond 17.55 uur werd er gezien dat de twee bij het schap met toiletpapier, toiletpapier in de brand staken. De bedrijfsleider doofde de vlammen met een brandblusser. Het vuur richtte wel schade aan de vloer, het schap en een deel van het toiletpapier. De dadertjes waren gevlogen. De politie wist na onderzoek de twee vandaag aan te houden. Zij zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek vandaag tegen ze voort.

Leiden Onder invloed rijden

De politie hield dinsdagmorgen 6 december, rond 04.00 uur, op de Rijksweg A4 een 40-jarige automobilist zonder bekende woon- of verblijfplaats aan. De aanhouding vond plaats in de Haarlemmermeer na een achtervolging die begon in Leiden. Daar werd een politieauto ingehaald door een auto die ruim boven de terplaatse geldende maximumsnelheid van 100 km/h. reed. De agenten wilden vervolgens deze auto aan de kant zetten. Dit lukte pas in de Haarlemmermeer met behulp van nog twee politie auto's. Gedurende de rit haalde de automobilist snelheden van wel 160 km/h, bleef onnodig op de linkerrijstrook rijden en reageerde niet op stoptekens van de politie. Eénmaal stilgezet constateerden de agenten drankgebruik bij de man. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 540 ug/l. (limiet 220 ug/l). Gezien zijn verkeersgedragingen en het rijden onder invloed vorderde de politie het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiderdorp Poging diefstal straatnaambordje

De politie maakt proces verbaal op tegen drie Leidenaren van 19, 20 en 22 jaar wegens baldadigheid. In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december probeerden de drie het bordje van de straat 'Souverein' weg te nemen. Toen dit niet lukte zijn de jongens weggefietst. Een getuige had intussen de politie gebeld. Deze hield één van de drie in de omgeving aan. De twee andere jongens werden gebeld en meldden zich ter plaatse.

Nieuwkoop Verkeersongeval Op maandag 5 december, omstreeks 17.10 uur, zijn twee automobilisten op het kruispunt van de Nieuwveenseweg en de Provincialeweg in botsing met elkaar gekomen. Een 75-jarige man uit Nieuwkoop is vermoedelijk door roodlicht gereden juist op het moment dat een 28-jarige vrouw groenlicht had vanaf de Provincialeweg. Het gevolg was een botsing waardoor zowel de man als de vrouw gewond raakte. Beiden zijn overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf.

Roelofarendsveen Bestuurder onder invloed van drugs

De politie heeft maandag 5 december, omstreeks 23.00 uur, een 30-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. De bestuurder stond ter hoogte van de wegwerkzaamheden met zijn auto dwars over de weg met de achterzijde over de nog openzijnde rijstrook. De Zoetermeerder hing over zijn stuur en was bewusteloos. De bestuurder bleek zwaar onder invloed te zijn van drugs en was wisselend aanspreekbaar en agressief. In het ziekenhuis bleek het om heroïne te gaan. Bij de man werden twee zakjes drugs en XTC-pillen aangetroffen. De drugs is in beslag genomen. De politie zal het rijbewijs van de man invorderen, en maakt proces verbaal op.

Bodegraven Doorrijden na aanrijding

De politie heeft maandag 5 december, omstreeks 17.30 uur, een 28-jarige automobilist uit Gouda aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. De automobilist zou op de N11 een andere automobilist hebben afgesneden waarbij schade zou zijn ontstaan. Volgens de Gouwenaar probeerde hij diverse keren in te voegen voor de andere automobilist, een 34-jarige Rotterdammer. Deze zou steeds meer gas hebben gegeven waardoor het invoegen niet kon. De bijrijder van de Gouwenaar was vervolgens uitgestapt en zou tegen de auto van de Rotterdammer hebben geschopt en hem bedreigd hebben.

Gouda Aanhouding van verdachte diefstal ladder

De politie hield dinsdagmorgen 6 december, rond 01.00 uur, op de Herenstraat een 23-jarige man uit Gouda aan. De man zat in een bestelbus waar een getuige zag dat daar drie mannen probeerden een ladder in te doen. De politie kreeg daarover een telefoontje binnen en trof de man in zijn auto aan. De drie die de ladder probeerden in te laden zouden volgens een getuige met de ladder zijn weggerend. Een Gouwenaar meldde zich vervolgens bij de politie als zijnde de eigenaar van de ladder. Deze was van zijn in de Walvisstraat geparkeerde auto gehaald. Een zoektocht leverde de ladder op. Deze lag in een steegje tussen de Herenstraat en de Woudstraat. De politie is nog op zoek naar de drie andere mannen. De aangehouden man is ingesloten.

Gouda Auto gestolen na insluiping woning

De politie doet onderzoek naar een insluiping in een woning aan de Zuiderwerf. Dit vond plaats in de avond van maandag 5 december. Via de achterdeur kwam men binnen. Uit de woning werd een mobiele telefoon gestolen en autosleutels van een buiten geparkeerde grijze Volkswagen Touran. De auto werd vervolgens ook gestolen. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren.

Waddinxveen Verkeersongeval De politie spoedde op maandag 5 december, omstreeks 16.00 uur, naar de Beethovenlaan waar een auto een voetganger aangereden zou hebben. Ter plaatse bleek een 27-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn ter hoogte van de S-bocht tegen een stoeprand aangereden te zijn. Hij had niet voortdurend de macht over het stuur kunnen houden. Vervolgens schoot hij het naastgelegen fietspad op. Op het fietspad liep juist een voetganger zijn hond uit te laten, de man een 41-jarige Waddinxvener, is met kneuzingen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De automobilist is via de berm in een sloot tot stilstand gekomen en kon op eigen kracht de auto uitkomen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --