De Unie


06/12/2005
De Unie eerste vakbond met Levenslooprekening

Culemborg, 6 december 2005 - De Unie is de eerste vakbond in Nederland die haar 100.000 leden een eigen levensloopproduct biedt. Met de 'Unie Levenslooprekening' kunnen leden fiscaalvriendelijk sparen voor tussentijds verlof en/of eerder stoppen met werken. Gemak (on line module), hoge rente (4,3% op het spaartegoed) en de combinatie van sparen en beleggen (tegen lage kosten) vormen de uitgangspunten van de nieuwe 'Unie Levenslooprekening'. Zo kunnen deelnemers via internet hun beleggingsportefeuille wijzigen, inzien hoeveel ze gespaard hebben en direct bij hun werkgever een verlofvraag indienen.

Unievoorzitter Jacques Teuwen hecht veel waarde aan de levenslooprekening als flexibel instrument bij het creëren van een goede balans tussen werk, privé en zorg. De nieuwe levensloopregeling vraagt van mensen het vermogen goed na te denken over hun toekomst. Oude zekerheden vervallen. Baanzekerheid, inkomenszekerheid en carrièreperspectieven zijn niet langer vanzelfsprekend. Werknemers hebben daarom bescherming nodig die het mogelijk maakt om te veranderen en combineren van werk en zorg mogelijk te maken. De Unie levenslooprekening maakt dit mogelijk en biedt bovendien een aantrekkelijk rendement. In zijn unieke opzet is deze levenslooprekening een kans voor jong en oud. Naast het aanbieden van de 'Unie Levenslooprekening' op individuele basis gaat De Unie het product ook tijdens de CAO-onderhandelingen inbrengen.

Productkenmerken
De 'Unie Levenslooprekening' biedt:

* keuzemogelijkheid tussen sparen en beleggen dan wel een combinatie van beide;

* aantrekkelijke garantierente (4,3% voor het hele jaar 2006) over het spaardeel en ruime keuzemogelijkheden in wijze van beleggen, waarbij recht gedaan kan worden aan een persoonlijk beleggingsprofiel (maatwerk);

* ruimte voor vrij beleggen dan wel profiel beleggen: deelnemers kunnen kiezen uit zowel modelportefeuilles, derdeportefeuilles als eigen (Finles) portefeuilles, waarbij kostenopdrijvende effecten zoveel mogelijk worden geminimaliseerd (geen aan- en verkoopkosten voor Finles fondsen);

* persoonlijke ondersteuning van adviseurs;
* digitale toegankelijkheid voor deelnemende partijen/personen en een hoge mate van transparantie.

Zorg- en Inkomensverzekering
De Unie richt zich als professionele netwerkorganisatie op de middengroepen en wil met nieuwe producten financieel maatwerk bieden aan haar leden. De 'Unie Levenslooprekening' is na de 'Unie Inkomensbeschermer' (repareert inkomensval bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid) het tweede financiële product op maat waarmee De Unie inspeelt op veranderende wetgeving. Later deze maand introduceert De Unie een collectieve zorgverzekering voor alle Unieleden en hun partners. De verzekeringen zijn een onderdeel van het Member Benefits (Finles) programma. Unieleden kunnen via dit programma - tegen een gereduceerd tarief - financiële producten en overige diensten afnemen. De Unie introduceert de verzekeringen straks ook bij niet-leden. Zij betalen een hogere - maar nog steeds concurrerende - premie.

Voor meer informatie over de 'Unie Levenslooprekening', klik hier!
* Perscontacten