Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede - Wageningers aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 6-12-2005 10:40:30

Drie Wageningers van 21, 22 en 25 jaar zijn maandagavond door de Edese politie aangehouden wegens vernieling. Het trio zou omstreeks half twaalf op de Klinkenbergerweg een lichtbak vernield hebben. Een getuige, gewekt door het kabaal, ging er achteraan en wist de politie de drie aan te wijzen waarna ze op de Stationsweg konden worden aangehouden. Het Wageningse trio is voor verhoor ingesloten. Door de gedupeerde is aangifte gedaan van de vernieling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - winkeldiefstallen: drie verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 6-12-2005 10:39:57

De Edese politie heeft maandag bij twee meldingen van winkeldiefstal drie verdachten opgepakt. Bij een warenhuis aan de Achterdoelen werden omstreeks elf uur twee meisjes van veertien en vijftien jaar uit de gemeente Barneveld aangehouden. De twee zouden volgens beveiligingspersoneel samen voor ruim 30 euro aan kleding hebben meegenomen zonder te betalen. De meisjes werden aan de politie overgedragen en bekenden later de diefstallen. Ze zijn na verhoor vrijgelaten en krijgen wellicht een alternatieve straf via bureau Halt.
Bij een zaak aan de Grotestraat liep omstreeks vier een 33-jarige man uit Lunteren tegen de lamp. De man was door getuigen en winkelpersoneel betrapt toen hij met een paar schoenen de winkel uit liep zonder af te rekenen. Ook de Lunterenaar werd aan de politie overgedragen en moest de buit weer aan de zaak teruggeven. De man kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Halt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 6-12-2005 10:39:29

Een zestienjarig meisje uit Wageningen hangt een alternatieve straf boven het hoofd in verband met winkeldiefstal. Het meisje werd maandag door de politie in haar woonplaats aangehouden nadat ze bij een zaak aan de Hoogstraat cosmetica zou hebben gestolen. Winkelpersoneel betrapte de Wageningse en droeg haar over aan de politie. Het meisje had bekend en is na verhoor weer aan haar ouders overgedragen. De buit is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606