Politie Gelderland-Zuid

Nijmegenaar rijdt op plaatsgenoot in

Nijmegen 06-12-2005 - (07)

De politie heeft maandag aan het eind van de middag op de Anjelierenweg een 33-jarige automobilist aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een 42-jarige Nijmegenaar bedreigd te hebben.

De 42-jarige reed die middag op zijn snorfiets over de Molenweg en zag de voor hem bekende 33-jarige aan komen rijden. Naar zijn zeggen maakte de automobilist met zijn hand een schietbeweging in zijn richting. Nadat de auto hem voorbij was gereden, hoorde hij de auto keren. Omdat hij bang was dat de 33-jarige hem wat aan zou doen, is hij de stoep op gereden en ter hoogte van de Mirtestraat stil gaan staan.

Daar stopte de 33-jarige ook en trok toen ineens op en reed in de richting van de 42-jarige. Even plotseling remde hij net voor de 42-jarige, waardoor de banden een luid piepend geluid maakten. De snorfietser vluchtte toen in de richting van de Fuchsiastraat, maar de automobilist volgde hem weer. De snorfietser zocht zijn toevlucht tot een groepje voetgangers. Hierop ging de 33-jarige er vandoor.

De snorfietser belde later de politie, die de 33-jarige even later op de Anjelierenweg kon aanhouden. De aanleiding van deze bedreiging ligt in de relatiesfeer. De 33-jarige had de 42-jarige een paar dagen daarvoor ook al bedreigd.