Ernst and young

Uitnodiging telefonische persbriefing

Beste,

Een maand geleden presenteerden Ernst & Young en ADP Nederland BV de uitkomsten van een eerste onderzoek onder HR/P&O verantwoordelijken naar de status van de invoering van een aantal stelselwijzigingen zoals WALVIS, auto van de zaak, levensloop en vut/prepensioen. Uit dat onderzoek bleek dat het merendeel van de Nederlandse organisaties nog weinig vaart maakt met het treffen van de nodige voorbereidingen. Gebrek aan eenduidige voorlichting, nog onvoldoende besef van de consequenties en onderschatting van de benodigde administratieve aanpassingen werden aangewezen als oorzaken.

Nu, een maand later, blijkt uit een tweede meting onder 386 respondenten dat er weliswaar schot zit in de voorbereidingen maar dat nog steeds meer dan de helft van de ondervraagden nog niet is begonnen óf pas in de startfase verkeert van invoering. Opmerkelijk is ook dat bijna 90 procent van de ondervraagden denkt dat medewerkers nog niet klaar zijn voor het nemen van een besluit over de levensloopregeling en dus zal uitstellen.

Op donderdag 8 december aanstaande geven Mans Kuipers van Ernst & Young en Hein Brockhoff van ADP Nederland BV in een telefonische persbriefing een nadere toelichting op de uitkomsten van deze 2e meting.

Deze briefing vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur. U kunt inbellen via het telefoonnummer +31 (0)20 535 65 41. De code voor deelname is 722716. Het aantal lijnen is beperkt tot 15.

Noot aan de redactie