1e persbericht van dinsdag 6 december 2005

Eindhoven 06-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker opgepakt

De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur op Neckerspoel een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto. De dief vernielde een autoruit en nam het navigatiesysteem mee. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Inbrekers opgepakt

Dinsdag rond 1.00 uur zijn na een korte achtervolging twee Eindhovenaren aangehouden. De twee worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Sporkenhoutlaan. Daar werd door twee mannen een deur ingetrapt. De bewoonster had eerder al gestommel gehoord en nam poolshoogte. De dieven namen daarop de benen. Ze kwamen in hun vluchtauto echter de politie tegen waarna een achtervolging werd ingezet. De bestuurder van de achtervolgde auto raakte op de kruising met de Pioenroosstraat en de Leenderweg en lantaarnpaal en botste daarna tegen een geparkeerde auto. De twee inzittenden werden overmeesterd. De auto bleek bij een eerdere woninginbraak in Helmond te zijn gestolen. In de auto lagen nog andere kentekenplaten en inbrekersgereedschap. De twee mannen, 18 en 25 jaar oud, zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreigen agent

Op de Anthony Fokkerweg is dinsdagochtend rond 1.30 uur een 35-jarige man uit Best aangehouden. Eerder die ochtend werd hij buitengezet bij een horecagelegenheid. Hij bleef bezoekers en personeel lastig vallen. Toen de politie arriveerde bedreigde de man een van de agenten en wilde hem een kopstoot geven. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Helmond: Man opgepakt na bedreiging met mes

Maandagavond rond 19.30 uur is in een horecagelegenheid aan het Binderseind een 26-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man was eerder al te kennen gegeven dat hij in de zaak niet gewenst was. Door personeel werd hem verzocht de zaak te verlaten. De man weigerde en pakte een mes en bedreigde daar een van de personeelsleden mee. Het mes werd uit zijn handen getrapt, de man werd overmeesterd en aan de politie overgedragen. Hij is de cel ingegaan.

Someren: Auto gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is in Someren in de Nachtegaallaan een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken SN-VS-52 gestolen.