Ingezonden persbericht


Persbericht

Deutsche Bahn verlengt onderhoudscontract met Ab Ovo

Uitbreiding van activiteiten en groeidoelstellingen doet Ab Ovo kantoor in Duitsland openen

Capelle a/d IJssel, 6 december 2005 -- Ab Ovo, specialist in het leveren van ICT-oplossingen, gaat ook komend jaar de software voor het door haar ontwikkelde Cargo Traction Planning systeem voor Deutsche Bahn onderhouden. Het systeem dat zorg draagt voor de planning van alle locomotieven en machinisten is één van de kernsystemen van de centrale planningsafdeling van Deutsche Bahn in Mainz.

Het in 2002 voor Deutsche Bahn ontwikkelde Cargo Traction Planning (CTP) systeem stroomlijnt de planning van 1,5 miljoen cargotreinen, bijna 4.200 locomotieven en 8.000 machinisten. Deutsche Bahn koos destijds voor Ab Ovo vanwege diens ervaring in implementatie van oplossingen in transport- en logistieke planningen. Zo heeft het project van Ab Ovo bij Railion Benelux een efficiencyverbetering van 80% naar 90% bewerkstelligd.

Jürgen Beygang, hoofd van de afdeling planning bij Deutsche Bahn, is erg tevreden over de samenwerking: "De planning van locomotieven is door het CTP systeem veel flexibeler geworden, hierdoor kunnen veranderingen veel effectiever worden doorgevoerd."

Ab Ovo heeft door deze verlenging een bestendiging van haar activiteiten in Duitsland weten te bewerkstelligen. Mede door dit succes zal begin 2006 een Duitse vestiging in Bonn worden geopend.

Over Ab Ovo

Ab Ovo is een snel groeiende en onafhankelijke ICT-dienstverlener met krachtige proposities door een combinatie van kennis van ICT, diepgaande managementervaring en kennis van bedrijfsprocessen. Al jaren is de onderneming een belangrijke leverancier van adviesdiensten, projectmanagement, interim management en specifieke ICT-oplossingen in de sector Transport & Logistiek in heel Noord-west Europa. De laatste jaren bewijst Ab Ovo zich ook buiten deze sector bij een sterk groeiend aantal industriële ondernemingen, financiële instellingen en diverse overheden.

De ICT-dienstverlener ontleent haar naam aan de Latijnse uitdrukking 'Ab ovo usque ad mala' die de Romeinen gebruikten om aan te geven dat de maaltijd compleet was. Van begin tot eind, ofwel van het voorafje (ei) tot het nagerecht (de appel). Dat is wat Ab Ovo nastreeft - vanaf het begin bij projecten betrokken zijn en deze tot een goed einde brengen. Niet voor niets voert de onderneming als motto het ambitieuze adagium "Bij ons lukt het wèl".

Tot de klanten behoren bedrijven en overheden zoals bijvoorbeeld KLM, Schiphol, Ministerie van VROM, Ministerie van BZK, Achmea, Hogeschool INHOLLAND en enkele Europese spoorwegmaatschappijen.

Zie voor meer informatie www.ab-ovo.nl

Meer informatie voor de pers:

Ab Ovo Nederland

Willem Jan Groenewoud

Chairman of the Board

Tel: +31 (0)10 286 15 33

E-mail: info@ab-ovo.nl

Lubbers & de Jong PR

Maartje van Oeveren

Tel: +31 (0)20 421 05 65

E-mail: maartje@l-dj.nl