Gemeente Geldrop-Mierlo



Publicatie 06 december 2005

Herhaalde poging aanpassen rotonde spaarpot
TIJDELIJKE AFSLUITING NUENENSEWEG

De werkzaamheden die gepland waren in het weekend van 26/27 november zijn door de extreme weersomstandigheden maar voor een klein deel uitgevoerd. Ook is de Nuenenseweg hierbij enkel voor een korte periode afgesloten geweest (zondagmorgen 27 november). Voor het uitvoeren van de resterende werkzaamheden zal de weekendafsluiting herhaald worden van vrijdagavond 9 december 20.00 uur tot maandagmorgen 12 december 06.00 uur. De Nuenenseweg wordt dan ter hoogte van de rotonde Spaarpot afgesloten voor al het verkeer. De Bedrijventerreinen Spaarpot en Spaarpot-Oost blijven vanuit Geldrop bereikbaar voor al het verkeer.

De verkeerswetgeving is in de afgelopen jaren zodanig gewijzigd, dat de wettelijke toegestane afmetingen van vrachtverkeer zijn verruimd. Dit leidt er toe dat de rotonde Spaarpot steeds vaker problemen oplevert, vooral bij linksafslaand vrachtverkeer en bijzonder transport. Om ook deze transporten goed af te kunnen wikkelen, wordt het middeneiland (middelste deel) van de rotonde aangepast.

OMLEIDING
Het doorgaand verkeer van en naar Geldrop wordt omgeleid via de Nuenenseweg-Mierloseweg-Geldropseweg- Brandevoortse Dreef-Helmondweg(A270)- Collse Hoefdijk. Bedrijven en bewoners van het bedrijventerrein Spaarpot-(Oost) zijn in dit weekend enkel bereikbaar vanuit Geldrop (vanaf de rotonde Wielewaal/Nuenenseweg). Hiervoor wordt op de rotonde Spaarpot tijdelijk een verkeersregelinstallatie geplaatst.

MEER INFORMATIE
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer W. van Dijk of de heer F. Tijbosch van de afdeling Openbare Werken. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken via de telefoonnummers 040-2893791/753.

Publicatie 06 december 2005

VLAGGEN OP 7 DECEMBER

De vlaggen, met oranje wimpel, mogen voortaan uit op 7 december, de verjaardag van prinses Catherina-Amalia. De oudste dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima wordt aanstaande woensdag twee jaar. Op haar eerste verjaardag werd niet gevlagd, omdat de vlaggen toen nog halfstok hingen voor de overleden prins Bernhard.

Publicatie 06 december 2005

Met de raad aan de praat
POLITIEK CAFÉ IN MIERLO

Op donderdagavond 15 december is er in Mierlo een politiek café met de titel Met de raad aan de praat. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in Café t Anker in Mierlo (Vesperstraat 8).

Op deze avond heeft iedereen de mogelijkheid om gemeenteraadsleden te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan over actuele onderwerpen in Geldrop-Mierlo. De gemeenteraadsleden van Geldrop-Mierlo willen graag met u van gedachten wisselen en naar uw mening luisteren. Daarom bent u van harte uitgenodigd. René Weijmans zal de avond begeleiden en treedt op als gespreksleider.

Publicatie 06 december 2005

AFDELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING 20 DECEMBER VANAF 11.30 UUR NIET BEREIKBAAR

Op dinsdag 20 december is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling vanaf 11.30 uur gesloten. Dit geldt ook voor het loket van Bouw- en woningtoezicht en Milieu.

Publicatie 06 december 2005

SUBSIDIE BUURTPREVENTIEFONDS AANVRAGEN VÓÓR 1 JANUARI 2006

In de gemeente Geldrop-Mierlo bestaat een Buurtpreventiefonds. Dit fonds is bedoeld om initiatieven van groepen inwoners om een grotere betrokkenheid in hun directe woonomgeving te verkrijgen te stimuleren en financieel te ondersteunen. Aanvragen voor subsidie uit dit fonds moeten ieder jaar vóór 1 januari, 1 mei en 1 september worden ingediend. Vóór 1 januari 2006 bestaat dus de mogelijkheid om een subsidieverzoek in te dienen.

Op de website www.geldrop-mierlo.nl vindt u meer informatie aan over het Buurtpreventiefonds, waaronder de criteria waaraan moet worden voldaan om voor subsidie in aanmerking te komen. In het gemeentelijk Informatiecentrum is ook een folder verkrijgbaar.

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer H. Libregts of de heer A. Matheussen van de afdeling Welzijn en Burgerzaken, telefoon 040-2893814 of 2893812).

Publicatie 06 december 2005

Einde project Is uw woning ouderenproof?
SLOTMANIFESTATIE VOOR 55-PLUSSERS

Op 9 december vindt in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael een manifestatie voor 55-plussers plaats. Deze manifestatie markeert het einde van het project Is uw woning ouderenproof? De manifestatie is voor alle 55-plussers gratis toegankelijk. Kom op tijd, want het belooft druk te worden. De manifestatie start om 14.00 uur.

PROJECT IS UW WONING OUDERENPROOF?
Vorig jaar november ontvingen 2900 huishoudens in de leeftijdsgroep 60-75 jaar een enquête van de Verankeringsgroep Ouderenproof Geldrop. Opmerkelijke conclusies uit het rapport over deze enquête én enkele aanbevelingen worden bekend gemaakt tijdens de slotmanifestatie op vrijdag 9 december.

Publicatie 06 december 2005

SABINE VAN DER WIELE BIEDT WETHOUDER VAN DEN TILLAAR BOEK AAN

Op woensdag 30 november bood Sabine van der Wiele uit Mierlo wethouder Van den Tillaar het boek Een ploeg van goud aan. Dit verzamelwerk bevat verhalen van mensen die een zorgtraject volgen op een zorgboerderij. Sabine werkt op zorgtuinderij Wijnen in Someren.

Wijnen had een aantal wethouders uitgenodigd om eens te komen kijken hoe er gewerkt wordt op een zorgtuinderij. Wethouder Van den Tillaar kon daar niet bij zijn. Daarom gaf Sabine hem het boek nu alsnog. Ze vertelde de wethouder wie ze was en wat ze allemaal doet in Someren.

EEN PLOEG VAN GOUD
Wijnen Perkplanten & Zorgtuinderij biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid tot dagbesteding. Zij kunnen op de tuinderij helpen met alle mogelijke werkzaamheden. Het boek Een ploeg van goud is een uitgave van het Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg.

Kijkt u voor meer informatie op www.wijnenperkplanten.nl

Publicatie 06 december 2005

TAXBUS GEGUND AAN CIBATAX

Het contract voor de uitvoering van Taxbus is wederom gegund aan Cibatax. Cibatax voert ook momenteel het Taxbus-vervoer uit. Het contract vloeit voort uit een Europese aanbesteding die de opdrachtgevers (de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) gezamenlijk hebben uitgevoerd. Aanleiding hiervoor was het aflopende huidige contract per 31 december 2005. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2006 en heeft een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar.

GEWIJZIGDE ZONE-INDELING
Taxbus zal grotendeels hetzelfde blijven. De belangrijkste wijziging is de zone-indeling. De zones zijn kleiner geworden en sluiten daardoor weer aan bij de huidige openbaar vervoerzones. Taxbus kent vanaf 1 januari 2006 de volgende aanvullingen en verbeteringen:

- U kunt een groepsrit boeken voor meerdere pashouders met een zelfde vertrek- of aankomstadres.

- U kunt tegen een extra vergoeding een gegarandeerde aankomsttijd vastleggen.

- Alle rolstoeltaxis zijn vanaf 1 januari uitgerust met een rolstoellift.

MEER INFORMATIE
Deze maand wordt een folder verspreid waarin u meer informatie krijgt over de wijzigingen.

Publicatie 06 december 2005

7 DECEMBER: DAG VAN DE VRIJWILLIGER

Ook in het afgelopen jaar hebben duizenden inwoners van Geldrop-Mierlo zich vrijwillig ingezet voor de samenleving.

Wij bedanken al deze vrijwilligers voor hun belangeloze inzet,

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van de Brede Welzijnsinstelling (BWI) Geldrop-Mierlo
gemeente Geldrop-Mierlo

Publicatie 06 december 2005

UITREIKING VRIJWILLIGERSPENNINGEN

Woensdag 7 december worden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael de gemeentelijke vrijwilligerspenningen uitgereikt. Tijdens een officiële bijeenkomst worden personen gehuldigd die gedurende 25 jaar vrijwilligerswerk in Geldrop-Mierlo hebben verricht.

Na afloop van het officiële gedeelte biedt het gemeentebestuur u graag de gelegenheid de gedecoreerden geluk te wensen met hun gemeentelijke onderscheiding. Dit informele gedeelte is van 20.30 uur tot 22.00 uur in de foyer van Hofdael. U bent van harte welkom.

Publicatie 06 december 2005

8 en 15 december
NOG MAAR TWEE RONDLEIDINGEN DIT JAAR

De gemeente organiseert in december nog twee rondleidingen door het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen vragen stellen en krijgen de gelegenheid om de staat van het gebouw en de werkplekken met eigen ogen te beoordelen. U bent welkom op 8 december om 10.00 uur of op 15 december om 10.30 uur. De rondleidingen zitten al behoorlijk vol, dus meldt u zich snel aan als u nog wilt komen, telefoon 040-2893893.

Publicatie 06 december 2005

GEMEENTEHUIS 14 DECEMBER OM 16.00 UUR DICHT

Op woensdag 14 december is het gemeentehuis vanaf 16.00 uur gesloten. Dit geldt zowel voor de locatie in Geldrop als in Mierlo. Er is dan ook niemand telefonisch bereikbaar. Storingen en calamiteiten kunt u doorgeven via het meldingennummer 040-2893900.

Publicatie 06 december 2005

BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER VAN START IN GELDROP

Van 19 december 2005 tot eind februari 2006 kunnen alle vrouwen uit Geldrop, die geboren zijn in de jaren 1931 tot en met 1956, deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker.
Het onderzoek vindt plaats in het Diagnostisch Centrum in Eindhoven. Daar worden vrouwen uitgenodigd met postcode 5661 tot en met 5667. Alle vrouwen die voor het onderzoek in aanmerking komen, krijgen ongeveer 3 weken voor het onderzoek persoonlijk een uitnodiging thuisgestuurd op volgorde van postcode.

Tijdens de vorige ronde, twee jaar geleden, was de opkomst in Geldrop 81,3%; dit betekent dat 3.350 vrouwen van 50 toto en met 75 jaar hebben deelgenomen aan het onderzoek.

VROEGE OPSPORING
Het onderzoek heeft als doel borstkanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het wordt jaarlijks bij ruim 11.000 vrouwen vastgesteld. Daarvan geneest zon 60%. Als borstkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op genezing groter. Bovendien is dan vaker een borstsparende behandeling mogelijk. Daarom vindt het onderzoek om de twee jaar plaats. Zo kunnen de meeste afwijkingen tijdig worden ontdekt. Het onderzoek blijft echter een momentopname en kan geen absolute garantie bieden.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie en voor het maken of verzetten van een afspraak kunt u terecht bij het
Informatiepunt bevolkingsonderzoek borstkanker. Het telefoonnummer is 040-2140030 (maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl en www.borstfoto.nl

Publicatie 06 december 2005

Voor 14-jarigen
GRATIS NEDERLANDSE IDENTITEITSKAART (NIK)

Minister Pechtold heeft besloten dat vanaf 1 januari 2006 alle Nederlanders die vanaf deze datum14 jaar worden, in hun woongemeente eenmalig een gratis NIK mogen aanvragen.
De aanvraag kan gedaan worden vanaf acht weken vóórdat de aanvrager 14 jaar wordt (maar niet eerder dan 1 januari 2006) en voordat hij/zij 15 jaar wordt.

Jongeren die vanaf 1 januari 2006 14 jaar worden en die al in het bezit zijn van een NIK, mogen deze gratis laten vernieuwen, zolang ze de 15-jarige leeftijd nog niet bereikt hebben. Kijk op www.geldrop-mierlo.nl (Productencatagolus) hoe je een NIK aanvraagt.