Gemeente Oss


6/12/2005 - Wijziging minimabeleid

De gemeenteraad heeft besloten de inkomensgrenzen bij het minimabeleid met ingang van 1 januari 2006 op te trekken naar 115% van de bijstandnorm. Hierdoor kunnen in plaats van 3000 ongeveer 3500 huishoudens met een laag inkomen toegang tot het minimumbeleid krijgen.

Regelingen

Inwoners van Oss met een laag inkomen komen in aanmerking voor de verschillende regelingen voor minima die de gemeente kent. Onder een laag inkomen wordt op dit moment een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm bedoeld. U mag maximaal 10% meer inkomen hebben dan de voor u geldende bijstandsnorm voor levensonderhoud. Het minimabeleid van Oss bestaat onder andere uit de regeling `Meedoen is belangrijk', de regeling `Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten' en de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering van de gemeente.

Meedoen is belangrijk

Met de regeling `Meedoen is belangrijk' wil de gemeente mensen met een minimuminkomen stimuleren om mee te doen aan maatschappelijke activiteiten. Daarvoor kunt u gebruik maken van 5 afzonderlijke regelingen: Vergoeding voor sociale - en/of culturele activiteiten, schoolkosten, Personal Computer en zwemlessen en een Taxihopperpas.

Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten

De regeling `Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten' geeft een vergoeding van EUR 102 per persoon per jaar aan mensen die tot de doelgroep behoren.

AZOSS

In samenwerking met de zorgverzekerings CZ en VGZ biedt de gemeente Oss een aanvullende ziektekostenverzekering. Voor weinig geld hebt u een uitgebreide dekking. De premie bedraagt

EUR 13,95 per maand.

De aanvraagformulieren en informatiefolders van de gemeentelijke regelingen voor minima van het gemeentelijk Zorgloket worden dan ook per 1 januari 2006 aangepast. Als u denkt in aanmerking te komen voor het Osse minimabeleid op grond van de nieuwe inkomensgrenzen, dan kunt u vanaf 1 januari 2006 terecht bij het Zorgloket [van maandag tot vrijdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur].