Politie Gelderland-Zuid

Opvallend rijdende automobilist na achtervolging aangehouden

Nijmegen 06-12-2005 - (07)

Politiemensen zagen in de nacht van maandag op dinsdag in de Meijhorst een man in een auto die opvallend rijgedrag vertoonde.

Zij zetten de achtervolging in en zagen dat de man de bochten erg ruim nam en steeds op het midden van de weg reed. Toen hij de politieauto zag, verhoogde hij zijn snelheid. De politiemensen vroegen via de meldkamer de naam op die bij het kenteken hoort en kwamen tot de conclusie dat er iets niet klopte.

De automobilist reed inmiddels achtereenvolgens over de Van Appelterenweg en de Malvert 10e straat. In de 11e straat verhoogde hij plotseling zijn snelheid. De politiemensen gaven de man een stopteken, maar daarop ging de man nog harder rijden. Hij reed weg in de richting van de Staddijk. In de bocht verloor hij de macht over het stuur, waardoor de auto hij slingerde en slipte. Daarna verhoogde de man de snelheid nog meer en reed met volle vaart over de kruising met de Van Boetbergweg. Daar stonden de verkeerslichten op rood, maar de man negeerde die.

Hij reed daarna met hoge snelheid naar de Stadbroekseweg. In de bocht verloor hij de macht over het stuur, schampte een boom, en reed een verkeersbord omver. Hij sprong uit de auto en verstopte zich in de tuin van een woning aan de Staddijk. Daar werd de 33-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau.