Gemeente Soest

Sociale Dienst BBS

Datum: 06/12/2005

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima

De sociale dienst BBS sluit begin volgend jaar namens de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest een collectieve ziektekostenverzekering af voor de minima.

Zowel de basis- als de aanvullende verzekering gaan onder de collectieve verzekering vallen. Dit levert niet alleen een premieverlaging op, maar ook een meer op de minima toegesneden verzekeringspakket. In de huidige situatie vragen mensen in de minima een aanvullende vergoeding (die niet via de basisverzekering wordt vergoed) aan via de bijzondere bijstand. Straks bij de nieuwe overeenkomst kunnen zij de aanvullende vergoeding gewoon via hun verzekeraar aanvragen. De minima gaan dan naar één instantie (hun ziektekostenverzekeraar), voor zowel de basis- als de aanvullende vergoedingen.

De collectieve verzekering gaat volgend jaar in. Mensen met een minimum inkomen doen er verstandig aan zich op dit moment nog niet bij de gemeente aan te melden voor een verzekering en nog even de berichtgeving over de collectieve mogelijkheden af te wachten. Iedereen kan nog tot 1 maart 2006 overstappen naar een andere polis. Men hoeft voor die tijd niet akkoord te gaan met de aangeboden polis van hun huidige verzekeraar.

Rond de jaarwisseling komt de sociale dienst BBS met meer informatie over de wijze van verzekeren en de hoogte van de premie.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer