Landstede


Wethouder actief als vrijwilliger in verpleeghuis

Wethouder Jean Paul Gebben begeleidde op 23 november een activiteit in verpleeghuis De Hartkamp in Raalte. Hij deed dit omdat hij zich op 4 november had ingeschreven als vrijwilliger bij het Vrijwilligerssteunpunt Raalte.

Belang
Zijn inschrijving vond plaats in het kader van de officiële opening van het Vrijwilligerssteunpunt op 4 november. Hij onderstreepte hiermee het belang van vrijwilligerswerk in Raalte en in de samenleving.

Persoonlijke ervaringen
De vrijwilligersactiviteit van de wethouder bestond uit het voeren van een gesprek met een groep bewoners van De Hartkamp over persoonlijke ervaringen. Hierbij was ook een activiteitenleidster betrokken. Daarnaast werd een vragenspel gespeeld en was er tijd om samen een drankje te nuttigen. Zowel de bewoners als de wethouder waren erg enthousiast. Voor het Vrijwilligerssteunpunt was met deze vacature de eerste match gemaakt.

Vrijwilligerswerk promoten
Het Vrijwilligerssteunpunt Raalte zet zich in om mensen te helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en biedt organisaties ondersteuning bij het vinden van nieuwe vrijwilligers.

Daarnaast kan men bij het Vrijwilligerssteunpunt terecht met vragen betreffende vrijwilligerswerk en zet het steunpunt zich in om het vrijwilligerswerk te promoten en aantrekkelijk te houden.

Meer over Landstede Welzijn

www.vrijwilligerswerkraalte.nl