Gemeente Ede

nummer 260 / Ede, 6 december 2005

Onderzoek naar gezondheidsvoorzieningen in Noord Oost Ede en Lunteren

De Provincie Gelderland heeft een subsidie verstrekt aan Stichting LOCO voor het doen van onderzoek naar gezondheidsvoorzieningen in Ede Noord-Oost (Otterlo, Harskamp en Wekerom) en Lunteren. Voornaamste aanleiding is het feit dat de komende 6 jaar 3 van de 4 huisartsen zullen stoppen met hun praktijk. Het onderzoek moet over 4 maanden klaar zijn.

Vooral de laatste jaren ontstaan steeds meer gezamenlijke vestigingen van zorgaanbieders. Huisartsen, apotheek, consultatiebureaus, maatschappelijk werk bieden hun diensten aan vanuit één gebouw. In kleinere kernen, zoals in de gemeente Ede Wekerom, Harskamp, Otterlo, en in mindere mate Lunteren, is dat soms moeilijk te realiseren. Stichting LOCO, een ondersteuningorganisatie voor de eerstelijns gezondheidszorg, heeft het initiatief genomen voor dit onderzoek en daarvoor een provinciaal subsidie aangevraagd.
Het onderzoek moet kwalitatieve en kwantitatieve gegevens opleveren en knelpunten inventariseren. Het zal ook voor de gemeente Ede bruikbare gegevens opleveren bij het plannen van met name huisvestiging van zorgaanbieders onder één dak. De provincie Gelderland financiert 75% van de onderzoekskosten, de gemeente Ede de resterende 25%.
---