Gemeente Ede

nummer 261 / Ede, 6 december 2005

Vestigingen blijven gewoon open
Gemeente Ede koopt bibliotheekpanden in Bennekom en Lunteren

De gemeente Ede koopt de grond en de gebouwen van de bibliotheekfilialen in Bennekom en Lunteren van de Stichting Cultura. De gemeente verhuurt deze panden vervolgens weer aan Cultura, die er de bibliotheekfilialen in blijft exploiteren.

Het filiaal van de bibliotheek in Bennekom gaat over enkele jaren onderdeel uit maken van de School en Partners in Bennekom. Cultura krijgt dan, met zijn bibliotheek en zijn muziekschool, een plek binnen het nieuwe multifunctionele complex samen met onder andere de Wilhelminaschool en Buurthuis t Laag.
Ook in Lunteren wordt nagedacht over de mogelijkheid het bibliotheekfiliaal en de muziekschool van Cultura onderdeel te laten zijn van een multifunctioneel gebouw. De plannen in dit dorp zijn nog niet zo vergevorderd als die in Bennekom.
De aankoop door de gemeente van beide filialen heeft zowel voor Cultura als voor de gemeente Ede voordelen.
Voor Cultura is het de sluitsteen van de financiële gezondmaking, terwijl bibliotheek en muziekkschool de beschikking blijven houden over een volwaardige accommodatie.
De gemeente Ede krijgt op termijn de beschikking over de beide panden en kan daardoor zorg dragen voor een stedenbouwkundig verantwoorde herontwikkeling van deze percelen.
Voor de bezoekers van de bibliotheek en de muziekschool verandert er voorlopig niets. Veranderingen hebben pas gevolgen op het moment dat er daadwerkelijk verhuisd wordt naar een multifunctionele accommodatie. Dit zal naar verwachting leiden tot een verdere verbetering van de dienstverlening.


---