Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 6 december 2005

Betreft: Tekeningen en filmpje van nieuwe gemeentehuis te bekijken op www.dinkelland.nl

tekeningen en Filmpje van nieuwe gemeentehuis te bekijken op www.dinkelland.nl

Op de website www.dinkelland.nl zijn vanaf vandaag nieuwe tekeningen en een filmpje te zien van het nieuwe gemeentehuis, dat in Denekamp gebouwd gaat worden. Deze tekeningen en een uitgebreidere versie van het filmpje zijn ook te zien in het infopunt centrum Denekamp.

Toelichting

De tekeningen voor het nieuwe gemeentehuis zijn inmiddels goedgekeurd door de welstandscommissie en de bouwaanvraag ligt vanaf 2 december 6 weken ter inzage. De architecten Leferink en Morsink hebben het ontwerp gemaakt op basis van het pakket van eisen dat was opgesteld door de gemeentelijke project- en stuurgroep. Uiteraard zijn ook stedenbouwkundigen betrokken bij het ontwerp.

Enige tijd geleden zijn de tekeningen gepresenteerd aan de klankbordgroep, de dorpsraad en de gemeenteraad. De reacties waren positief. Het ontwerp dat nu klaar is, is ten opzichte van het vorige ontwerp op een paar kleine punten gewijzigd. Het uitgangspunt voor het ontwerp was een compact, multifunctioneel gebouw dat past binnen het dorpse karakter van Denekamp, en de gemeente is erg blij met het ontwerp dat aan deze eisen voldoet.

De binnenkant

De binnenkant van het gebouw is nog niet tot in detail ingevuld. Op de begane grond is ruimte voor commerciële ondernemingen en de VVV. Uitgangspunt is wel dat de invulling zo flexibel mogelijk wordt zodat verschillende functies geïntegreerd kunnen worden.

Een belangrijk uitgangspunt voor de inrichting van het nieuwe gemeentehuis is het dienstverleningsconcept dat de gemeente volop aan het ontwikkelen is. De inrichting van het gebouw, en dan vooral de publieke ruimtes als de balies en spreekkamers, zal dus vooral in het teken staan van een goede dienstverlening aan de burgers.

We houden u op de hoogte!

De nieuwe tekeningen en de filmpjes zijn op de website en ook in het infopunt centrum Denekamp te bekijken. In het infopunt kunt u ook iedere dinsdagmiddag terecht voor meer informatie omtrent alle ontwikkelingen in het centrum van Denekamp.

Medio januari 2006 brengt de gemeente een speciale editie uit van het magazine Dinkelland In-Zicht waarin we u bijpraten over de ontwikkelingen in het centrum van Denekamp.

Centraal in deze uitgave zal het centrumplein komen te staan. Het centrumplein is een heel belangrijk onderdeel van het centrum.

De gemeente zal een tweetal varianten op de inrichting van dit plein aan de inwoners voorleggen. Iedereen kan zijn of haar mening hierop geven en deze opmerkingen zullen verwerkt worden in het definitieve ontwerp. Deze varianten en het definitieve ontwerp zullen uiteraard ook met de klankbordgroep besproken worden. Op deze manier willen we samen met de inwoners toewerken naar een sfeervoller dorp.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met gemeentesecretaris dhr. Damer op telefoonnummer 0541-854 108 of met team communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185 of b.boode@dinkelland.nl.

---- --