Ingezonden persbericht


Bij dit bericht is fotomateriaal beschikbaar

Persbericht

6 december 2005

Ontrack Data Recovery onthult jaarlijkse ranglijst van meest bizarre dataverliesverhalen

~ Raar-maar-waar-verhalen over dataverlies en heroïsche reddingsacties ~

Ontrack Data Recovery, 's werelds grootste data recovery-expert, maakt zijn jaarlijkse top tien van de meest bizarre computerrampen van 2005 bekend. Deze lijst resulteert uit een vragenlijst onder Ontrack's data recovery experts. In alle gevallen kon Ontrack de verloren gegevens terughalen.

De Ontrack wereldwijde top tien van datarampen 2005:


1. La Cucaracha
Een klant hoopte nog waardevolle bedrijfsinformatie te redden van een tien jaar oude laptop uit het magazijn. Toen de data recovery medewerkers de computer openden, vonden zij honderden ontbindende kakkerlakken in het apparaat.


2. Hardwareproblemen
Een gefrustreerde schrijfster ging haar computer te lijf met een hamer. Toen de medewerkers van Ontrack het 'slachtoffer' binnenkregen, was de hamerafdruk nog duidelijk te zien.


3. Veilig thuis
Eén van de managers van de Minnesota Twins, een professioneel honkbalteam uit Minnesota, verloor alle data van zijn laptop door een crash. Hij schakelde Ontrack in om cruciale scoutinginformatie terug te halen. Nu bouwt het team voor alle data recoveries van zijn scouting- en coachingbestanden op Ontrack.


4. Drillen naar data
Bij een RAID-recovery van meerdere schijven ontdekten de medewerkers van Ontrack dat er één schijf uit de drive ontbrak. De klant vond de ontbrekende drive in een afvalcontainer. In overeenstemming met bedrijfsregels was er een gat in geboord....


5. Te laat...
Het systeem van een klokkenmaker begaf het, waardoor de digitale ontwerpen voor al zijn klokken verloren gingen. Ontrack redde uiteindelijk alle gegevens op tijd voor een belangrijke internationale vakbeurs.


6. Probeer dit niet thuis
Een man probeerde zelf zijn bestanden te redden maar kwam halverwege tot de conclusie dat het niet ging lukken. Hij stuurde vervolgens zijn gedemonteerde drive met elk onderdeel apart verpakt naar Ontrack.


7. Bijtende honden blaffen niet
Een klant liet zijn memory-stick slingeren. Deze werd door zijn hond aangezien voor een lekker bot. Het lukte Ontrack de data terug te halen ondanks de vele tandafdrukken en een gat in de stick.


8. Scheidingsschandaal
Een echtgenoot verwijderde per ongeluk alle foto's van zijn kind omdat hij op een verkeerde knop drukte. Vrouwlief dreigde met een echtscheiding als hij de foto's niet terug kon halen.


9. Kunst-lijden
Toen een vrouw haar thuiskantoor opnieuw inrichtte, liet ze een schaal van 2,5 kilo bovenop haar harde schijf vallen. Deze harde schijf bevatte een boek waar de vrouw al vijf jaar aan werkte en familiefoto's van 150 jaar oud waar geen afdrukken van waren.


10. Examen (terug)gehaald
Een PhD kandidaat verloor zijn hele onderzoeksscriptie door een slechte stroomtoevoer naar zijn computer. Hierdoor raakte de USB-flashdrive waarop het document bewaard was beschadigd. Als het document niet hersteld had kunnen worden, was de student zeker gezakt.

"Ontrack Data Recovery krijgt ieder jaar meer dan 100.000 data recovery-aanvragen. Dan loop je tegen heel wat bizarre gevallen van dataverlies aan", aldus Jim Reinert, senior director software en services bij Ontrack Data Recovery. "Hoewel de voorbeelden uit de lijst redelijk extreem zijn, bewijzen ze eens te meer dat data recovery mogelijk is, zelfs in gevallen waar dit onmogelijk lijkt."

Bezoek voor meer informatie over Ontrack: www.ontrack.co.uk

(517 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery(TM)

Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de 'Technology Services Group' van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com