Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

06 december 2005

Putten- Verlichtingsactie succesvol verlopen

De politie heeft de hele maand november een projectcontrole op verlichting gehouden. De controles vonden op diverse plaatsen en verschillende tijdstippen plaats binnen de gemeente Putten. Het is de politie opgevallen, dat tijdens de controles veel mensen afwisten van de verlichtingsactie en dat er relatief weinig overtredingen werden geconstateerd. De verlichtingactie startte op 4 november 2005 met de gratis reparatie van de fietsverlichting bij de rijwielhandelaren. Ruim 400 Puttenaren hebben daarvan gebruik gemaakt. De politie heeft in november 76 fietsers, 1 brommer en 9 autobestuurders bekeurd voor onjuiste of defecte verlichting. De politie gaat de controles voortzetten.

Nunspeet - Oproep getuigen

Op vrijdag (02-12) parkeerde een 64-jarige inwoner van Nunspeet zijn auto om 19.15 uur thv de makelaardij aan de Laan. Bij terugkomst, rond 20.00 uur, stak er een briefje van getuigen achter de ruitenwisser waarop het kenteken stond vermeld van de veroorzaker. Aan de hand van het kenteken heeft de politie contact gezocht met de bestuurder maar komt niet verder met het onderzoek. De politie wil graag in contact komen met de schrijvers van het briefje. Het gaat om een man en een vrouw van rond de 30 jaar met een kind. Ze kunnen bellen met 0900 8844.

Ermelo - Fietsster gewond

Een 54-jarige fietsster uit Ermelo kwam in botsing met een 30-jarige automobiliste, eveneens uit Ermelo. Het ongeval gebeurde op maandag (05-12) rond 17.00 uur op de kruising van de Leuvenumseweg en de Varenlaan. De fietsster werd met onder meer een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Harderwijk - Automobiliste gewond

Omdat een 34-jarige automobiliste uit Harderwijk niet voldoende rechts hield, kwam zij in botsing met een tegenligger, een vrachtwagen met aanhangwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Zoeterwoude. Het ongeval vond plaats op maandag (05-12) rond 19.30 uur op de Provincialeweg S7. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Aldaar bleek uit onderzoek dat ze alcohol had genuttigd en werd er een bloed- proef afgenomen. Beide auto raakten beschadigd.

Harderwijk - Bromfietser gewond

Een 30-jarige automobilist uit Harderwijk verleende op de kruising Vanenburgerhout en Vosbergerhout geen voorrang aan een 16-jarige plaatsgenoot op de bromfiets. De bromfietser werd met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Harderwijk - Drankrijder

Een 47-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole op maandagavond (05-12) op de Mandenmakerstraat onder invloed van alcolhol. Hij blies 0,88 promille en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet - Fietsendieven betrapt

De politie heeft dinsdagmorgen (06-12) rond 05.00 uur twee jonge mannen van 16 en 22 jaar uit Harderwijk betrapt bij een poging om fietsen uit de stalling bij het NS-station te stelen. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --