Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

6 december 2005

Zutphen - Onderzoek mishandeling

De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van vier Zutphenaren in de nacht van vrijdag op zaterdag (3/12). Een 46-jarige Zutphenaar raakte hierbij ernstig gewond. Hij had een gebroken kaak en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Drie anderen liepen lichte verwondingen op. De mishandeling vond plaats rond 03.00 uur in de Vaaltstraat. De 46-jarige werd zonder enige aanleiding zo hard geduwd dat hij viel en gewond raakte. De politie wil in verband het met onderzoek graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Eefde - Auto weg bij woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Kapperallee werd in de nacht van zondag op maandag (5/12) een beigekleurige Volvo V70 met kenteken 50-JD-BD weggenomen. Het is niet duidelijk hoe men de woning wist binnen te komen. Uit de woning werden de autosleutels, een portemonnee en een agenda weggenomen. Enkele spullen, waaronder de agenda en portemonnee werden maandagmiddag door wegwerkers gevonden langs de Almenseweg. De politie is een onderzoek gestart.

Warnsveld - Fietsster gewond

Een 42-jarige fietsster uit Warnsveld raakte maandagavond (5/12) rond 18.40 uur gewond na een aanrijding. Een 60-jarige automobilist uit Warnsveld nam op de kruising Kleine Omlegging / Nieuweweg de bocht waarschijnlijk te krap en raakte hierbij de fietsster de over de Nieuweweg fietste. De vrouw had een pijnlijke enkel en pijnlijke ribben. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Twello - Bestuurder rijdt dwars over rotonde Een 35-jarige automobilist uit Deventer is maandagavond (5/12) rond 21.10 uur op de Rijksstraatweg rechtdoor over een rotonde gereden en kwam tot stilstand in de berm links van de weg. Hierbij werd een schrikhek en een verkeersbord omver gereden. De Deventenaar werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Zutphen - Rijden onder invloed

Een 53-jarige automobilist uit Zutphen bleek maandagavond (5/12) rond 20.50 uur bij een controle op de Laan naar Eme onder invloed van alcohol. De man blies 0,7 prom. en kreeg een boete. De politie controleert op alle uren van de dag om zo het aantal letselongevallen in het verkeer door alcohol terug te dringen. Ook bij aanrijdingen moeten de betrokken bestuurders altijd blazen.

Zutphen - Diefstal uit bouwcontainers

Afgelopen weekend (2/12-5/12) werden uit twee bouwcontainers op het bouwterrein aan de Fanny Blankers Koenweg gereedschappen weggenomen. Weggenomen werden onder andere hakhamers, een betonmixer, boormachines, decoupeerzagen, een haakse slijper, een cirkelzaag, gasflessen en hydraulische perstangen. Eén container werd opengebroken, van de ander werd het slot doorgezaagd met vermoedelijk de gestolen cirkelzaag uit de andere container.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --