3 en Ericsson sluiten groot managed services-contract

Ericsson beheert 3's 3G mobiele netwerk en IT-activiteiten in UK

Rijen, 6 december 2005 - 3, het bedrijf voor mobiele media, en Ericsson (NASDAQ: ERICY) kondigen vandaag aan een exclusief managed services-contract te hebben afgesloten. Binnen de overeenkomst is Ericsson verantwoordelijk voor het beheer van het netwerk en de IT-infrastructuur van 3 in het Verenigd Koninkrijk.

Het contract met 3 is het grootste managed services-contract dat Ericsson tot op heden afsloot en een van de grootste ooit getekend in de branche. Meer dan duizend werknemers van 3 met netwerk- en IT-functies worden overgeplaatst naar Ericsson. Hiermee profiteert Ericsson van een van de meest ervaren 3G technische teams ter wereld.

Binnen het partnership blijft 3 eigenaar van het netwerk en de IT-middelen en neemt het zelf de strategische beslissingen hierover. Ericsson is verantwoordelijk voor het beheer, functioneren en prestaties van het netwerk en de IT-infrastructuur. Ook voorziet Ericsson 3 van technologie, apparatuur en aanverwante diensten.

Het zevenjarige contract dat Ericsson en 3 afsluiten is de eerste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. De overeenkomst verzekert dat Ericsson het netwerk beheert volgens de hoogste standaarden, terwijl 3 de kosten onder controle houdt en daarmee de groei van zijn platform stimuleert.

Synergie
Ericsson en 3 hebben al managed services-contracten afgesloten in Australië en Italië, waar ze 3's multi-vendor netwerken beheren. In Zweden beheert Ericsson 3's messaging platform. Het contract in het Verenigd Koninkrijk levert verdere synergie op voor beide bedrijven.

Bob Fuller, CEO van 3 UK: "We zijn erg verheugd dit innovatieve partnership met Ericsson te mogen aankondigen. Het is een belangrijke stap in de implementatie van onze strategie en betekent dat we ons kunnen richten op onze kernactiviteiten door convergentie in communicatie, entertainment en informatie te bieden aan onze klanten. 3 blijft hiermee voorop lopen bij de ontwikkeling van 3G-diensten."

Fuller vervolgt: "Ericsson is een managed service-specialist en een betrouwbare lange termijn partner voor 3. Deze overeenkomst is niet alleen de meest efficiënte manier om een infrastructuur te bezitten en beheren, maar ook de manier om de best mogelijke service aan onze klanten te leveren. We zijn blij dat Ericsson zijn diepgaande beheerkennis levert aan ons netwerk."

Mijlpaal
Carl-Henric Svanberg, President en CEO van Ericsson: "We zijn trots het vertrouwen te hebben gekregen voor het structurele beheer van 3's multi-vendor netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Dit versterkt ons partnership met de Hutchison Whampoa Group. Ook bereiken we door deze overeenkomst een belangrijke mijpaal: we beheren nu netwerken met in totaal meer dan 50 miljoen abonnees wereldwijd. Dit bewijst ons leiderschap op het gebied van managed services.

Svanberg ziet een groeiende vraag naar managed services waardoor operators succesvoller kunnen worden in een sterk concurrerende markt. "Met de ervaring en kennis die we hebben opgedaan in meer dan 55 managed services-contracten kunnen we voor aanzienlijke kostenbesparingen zorgen en de netwerkkwaliteit optimaliseren."

Naast het beheer, onderhoud en uitbreiding van 3's netwerk en IT-infrastructuur, is Ericsson verantwoordelijk voor de roll-out van het radionetwerk van 3, het onderhoud van de bestaande 6.300 radiosites en het beheer van het core netwerk en operations center.

Over Ericsson
Ericsson werkt aan de toekomst van mobiele communicatie en breedbandinternet door voortdurend technologisch voorop te lopen. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen aan alle belangrijke telecom-aanbieders.