Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

December 2005

Nieuw: de SUPERNOVA-bescherming van Adidas Eyewear

adidas eyewear, de maker van innovatieve en krachtige brillen, introduceert begin 2006 een super functioneel en beschermend model voor multi-sport; de Supernova. Met dit lichtgewicht model (slechts 21 gram) lanceert adidas eyewear een model met veel hoogtechnologische kenmerken. De Supernova werd ontwikkeld met Georg Totschnig - ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk van 2005 - en zijn teamgenoot Peter Wrolich en voldoet aan de strikte vereisten die atleten vergen van hun adidas-ooguitrusting.

a150 Large a151 Small

Perfecte pasvorm
De Supernova heeft tal van functies om de bril aan te passen zodat hij een perfecte pasvorm heeft. Met het TRI.FITTM-systeem kunnen de veren op drie hoogtes worden afgesteld en met de Double- Snap Nose BridgeTM kan de neusbrug op de ideale positie worden gezet. De Traction GripTM aan de uiteinden van de veren garandeert een veilige en comfortabele pasvorm. De Supernova komt in 2 formaten: de lensvorm van de a150 is dieper, terwijl de a151 oppervlakkiger is. Dit zorgt voor een perfecte maat en pasvorm.

Technologie
De ventilatieopeningen aan het uiteinde van de veren zijn geïnspireerd op de ClimaCoolTM-ventilatie; dit zorgt voor een goede luchtstroom, zodat de glazen condensvrij blijven en de ogen niet belast worden. Als er grote druk wordt uitgeoefend op de Supernova dan breken de veren los dankzij het Quick-Release HingeTM mechanisme. Dit voorkomt dat het montuur onherstelbaar beschadigd wordt. De veren kunnen later met één klik snel en gemakkelijk opnieuw worden teruggezet. De Supernova is ook compatibel met het belangrijkste adidas eyewear's sports vision solution system ­ de Performance InsertTM. Dit betekent dat degenen die een visuele correctie nodig hebben, hun voorgeschreven glas in een speciaal Performance-Insert systeem kunnen aanbrengen.

Lenzen
De Vision AdvantageTM-PC-lenzen met LSTTM-kleuren zijn bestand tegen hoge druk en zijn licht, spintervrij, krachtbestendig en van goede kwaliteit LSTTM van adidas eyewear versterkt de contrasten terwijl het op hetzelfde moment lichtschommelingen door de interactie tussen licht en schaduw harmoniseert. Dit voorkomt oogvermoeidheid en verbetert het concentratievermogen. Vanwege het sterk afschermende effect van de 9-basislens, Vision AdvantageTM PC-materiaal en LSTTM-kleur, zijn de ogen goed beschermd tegen negatieve effecten zoals schadelijke UV-stralen, wind, stof, insecten en lichtschommelingen.

Tevens kunnen met het Quick Change Lens SystemTM de lenzen eenvoudig en snel vervangen worden, zodat het mogelijk is om de adidas-brillen aan alle licht- en weersomstandigheden aan te passen.

De Supernova is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zie bijlage voor meer gedetailleerde informatie over de functies van de Supernova. Voor meer informatie over de Supernova en Adidas-brillen in het algemeen kunt u terecht op adidas.com/eyewear