Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

6 december 2005

Doetinchem - Verwarde man aangehouden

Agenten hebben maandagmorgen (5/12) een 25-jarige Doetinchemmer aangehouden. De man had in de buurt van de Beethovenlaan en de Dokter Bardetplaats in verwarde toestand winkelende mensen de stuipen op het lijf gejaagd door dreigend met schroevendraaiers te zwaaien. De man werd aangehouden en opgenomen in een zorginstelling.

Silvolde - Fietser raakt gewond

Een 14-jarige fietser uit Ulft raakte maandagmorgen (5/12) rond 07.05 uur gewond na een aanrijding. De jongen fietste op het fietspad langs de Ulftseweg richting Silvolde. Bij de fietsoversteekplaats stak hij de Ulftseweg over. Een 29-jarige automobilist uit Suderwick reed over de Ulftseweg en zag de fietser te laat met een aanrijding als gevolg. De jongen had een pijnlijk knie en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Etten - Man botst tegen paal

Een 52-jarige automobilist uit Gendringen is maandagmorgen (5/12) rond 05.15 uur tegen een ANWB paal gereden. De man wilde vanaf de Slingerparallel rechtsaf de Oude IJsselweg oprijden. Door onbekende oorzaak had hij de auto niet onder controle en botste tegen het bord. De man werd met borstklachten met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept.

Didam - Rijden onder invloed

Een 68-jarige automobilist uit Didam bleek maandagavond (5/12) rond 23.05 uur bij een controle op de Greffelkampseweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,3 prom. en moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces verbaal op. De politie controleert op alle uren van de dag om zo het aantal letselongevallen in het verkeer door alcohol terug te dringen. Ook bij aanrijdingen moeten de betrokken bestuurders altijd blazen.

Vorden - 102 bestuurder rijden te hard

Agenten hebben maandagmiddag en -morgen (5/12) bij een controle op de Wildenborchseweg 34 bestuurders bekeurd. Van 199 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km. Er is hier 60 km toegestaan.

Op de Ruurloseweg in Kranenburg reden maandagmiddag 68 van de 708 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km. Er is hier 50 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --