TNO

TNO magazine

Persbericht 2005-48

De HBO-Raad en TNO gaan hun samenwerking intensiveren. Daar is naar de mening van de betrokken organisaties alle reden toe gezien de achterblijvende innovatiekracht van Nederland. De verstevigde samenwerking heeft tot doel versneld te komen tot intensieve samenwerkingsnetwerken met (ketens van) mkb-bedrijven alsook om het aantal TNO-lectoraten aan Hogescholen te vergroten. Hiertoe zijn vijf prioritaire gebieden gekozen die aansluiten bij de sleutelgebieden van het Innovatieplatform. De prioritaire gebieden zijn: Creatieve industrie, Zorg en technologie, Logistiek, Bouw, Food & flowers. TNO en de HBO-raad streven er voor de korte termijn naar voor elk van deze gebieden een extra lector aan te kunnen stellen.

De HBO-Raad en TNO zullen op korte termijn voor de geselecteerde gebieden werkgroepen van deskundigen instellen om tot invulling te komen. Uiterlijk 1 april 2006 worden concrete voorstellen gedaan voor de samenstelling van innovatienetwerken met mkb-ondernemers.

De intensivering van de samenwerking wordt 7 december tijdens het Nationaal Innovatie Event in Maarssen bekendgemaakt tijdens een debat (13.30 - 14.15 uur) tussen mevrouw Tini Colijn-Hooymans (TNO Raad van Bestuur), Doekle Terpstra (HBO Raad) en Loek Hermans (MKB-Nederland).

Mevrouw Colijn en de heer Terpstra zijn na afloop van het debat in de TNO stand (138 + 139) op het Innovatie Event beschikbaar om vragen te beantwoorden.

De HBO-Raad en TNO werken sinds 2000 samen op het gebied van gezamenlijke kennisontwikkeling en kennisoverdracht ten behoeve van het midden- en kleinbedrijf (mkb). Deze samenwerking heeft o.a. vorm gekregen in de oprichting van de Stichting Innovatie Alliantie (SIA). In SIA-verband zijn inmiddels meer dan 40 programma's opgezet met 600 bedrijven. TNO is daarnaast in 2004 gestart met een programma om lectoraten op hogescholen in te vullen. De HBO-Raad en TNO zien hogescholen als belangrijke schakel om kennis naar het mkb te brengen.

6 december 2005
Dinsdag 6 december 2005

Persvoorlichting
M.J.M. (Maarten) Lörtzer
T 015 269 49 75

J. (June) Vasconcellos
T 015 269 49 05

F 015 262 73 35
E pressinfo@tno.nl

Postbus 6050
2600 JA Delft