Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos leidend in Performance Management

Cognos laat Business Objects en Hyperion achter zich in onafhankelijk onderzoeksrapport over leveranciers en oplossingen op het gebied van Performance Management

NIEUWEGEIN, 6 december 2005 - In een onafhankelijk onderzoeksrapport van Ventana Research komt Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN) uit de bus als topleverancier van oplossingen voor Performance Management en laat het bedrijf andere leveranciers op dit gebied zich.

In de zojuist verschenen Ventana Research 2005 Performance Management Scorecard(TM) (Ventana Research Scorecard) behaalt Cognos een totale score van 89,7% voor Cognos 8 BI. Daartoe werd ook de nieuwe functionaliteit beoordeeld voor query, rapportage, analyse, scorecarding, dashboarding en event management.

De Ventana Research Scorecard brengt meer dan 30 leveranciers en 70 producten in beeld en geeft de resultaten weer van onafhankelijk onderzoek over de afgelopen vier jaar. Van ieder product van de deelnemende leveranciers worden de functionele eisen en mogelijkheden beoordeeld ten opzichte van Ventana Research's PerformanceCycle(TM). Het hanteert daarbij drie categorieën - "Align", "Optimize" en "Understand”.

"Dit onderzoek kijkt naar de volwassenheid van softwareleveranciers en oplossingen specifiek gericht op het mogelijk maken van Performance Management", zegt Mark Smith, President en CEO van Ventana Research. "Het biedt basiskennis die organisaties kunnen gebruiken om beter te begrijpen hoe goed verschillende software en oplossingen voldoen aan hun zakelijke en IT-behoeften voor Performance Management."

"Cognos 8 BI levert belangrijke technologische functionaliteit die helpt mensen en processen door de hele organisatie heen op één lijn te krijgen en met elkaar te verbinden om zo tot een meer effectieve besluitvorming te komen", aldus Dave Laverty, Senior Vice-president Global Marketing van Cognos. "Het product biedt een stabiele, bewezen technologiebasis die organisaties over de hele wereld helpt om te standaardiseren op één gemeenschappelijk en eenvoudig te gebruiken BI-platform dat initiatieven voor Performance Management stimuleert."

Cognos wordt in rapporten van belangrijke onafhankelijke onderzoeksbureaus consequent genoemd als CPM-leider, zowel qua marktaandeel als toonaangevendheid. Meer informatie hierover:

http://www.cognos.com/news/releases/2005/1107.html http://www.cognos.com/news/releases/2005/0707.html http://www.cognos.com/news/releases/2005/0818.html

Over Cognos
Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 23.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.