Gemeente De Ronde Venen


Inloophuis t Anker exposeert in gemeentehuis

smartlappenkoor_w.jpg
Op dinsdag 6 december heeft burgemeester Burgman in het gemeentehuis de expositie Kunst voor Anker geopend. De opening werd opgeluisterd door smartlappenkoor Licht 't Anker.

Tijdens de expositie kunnen 20 kunstwerken bezichtigd worden die door gasten van Inloophuis 't Anker zijn gemaakt tijdens de wekelijkse schilderlessen van docente Annie Overbeeke. De schilderijen zelf zijn niet te koop, maar er is wel een prachtige full colour catalogus verschenen met daarin afbeeldingen van alle kunstwerken en een aantal gedichten. De catalogus is te koop voor 15 euro en de opbrengst komt geheel ten goede aan 't Anker. Op twee kunstwerken kan worden ingetekend met een bod. De opbrengst is voor 't Anker.

Inloophuis 't Anker wil voor haar gasten een ontmoetingscentrum zijn voor mensen met kanker. Ook familie en andere naasten zijn van harte welkom. Mensen die hetzelfde meemaken, begrijpen elkaar vaak het beste. Samen met lotgenoten en vrijwilligers een goed gesprek hebben over de vele vragen, ervaringen, angsten en emoties die kanker met zich meebrengt. Dat is wat mensen soms echt even nodig hebben. Behalve contact met lotgenoten organiseert Inloophuis t Anker regelmatig themabijeenkomsten en activiteiten, waarbij de gasten zich in een hartelijke sfeer kunnen ontspannen zoals: tekenen en schilderen, smartlappenkoor, yoga en klaverjassen. Inloophuis 't Anker gaat deel uit maken van een landelijke federatie van inloophuizen, die zijn aangesloten bij de IPSO (Instellingen voor Psycho Sociale Oncologie). Inloophuis 't Anker is elke dinsdag en donderdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Windmolen 75 (AJOC-gebouw) in Mijdrecht. Telefoonnummer tijdens openingsuren: (0297) 58 09 08.

Iedereen is van harte welkom om te expositie te bekijken. De expositie is tot 27 januari in het gemeentehuis te zien tijdens openingstijden, behalve op maandagavond.