Politie Zuid-Holland-Zuid

06/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

06-12-2005 - Persberichten District II

BELEDIGEND
PAPENDRECHT De politie heeft op maandagavond 5 december een 20-jarige man uit Papendrecht aangehouden bij een tankstation aan de Veerweg in Papendrecht. De man kwam tegen sluitingstijd het tankstation binnen en wilde een telefoonkaart hebben. Toen die het niet deed, werd hij boos en wilde een nieuwe. Er ontstond een woordenwisseling met de medewerker van het pompstation. De 20-jarige liet zich beledigend uit. De politie werd ingeschakeld. De agenten werden door de 20-jarige ook meerdere keren beledigd. Daarop werd de man aangehouden. Zowel de agente in kwestie als de medewerker van het pompstation doen aangifte.

FIETSENGRAVEERACTIE
ALBLASSERDAM Zaterdagmiddag 10 december aanstaande is er tussen 14.30 en 16.30 uur in het Makado Winkelcentrum in Alblasserdam een fietsengraveeractie. Medewerkers van de stichting Veiligheid en Toezicht graveren gratis de postcode van de rechtmatige eigenaar in de fiets. Een gegraveerde postcode in de fiets is een belangrijk gegeven op het moment dat de tweewieler wordt gestolen of wordt vermist. Mensen die aanstaande zaterdag graag hun postcode in hun fiets gegraveerd willen hebben, worden verzocht recente gegevens van de fiets en een geldig id-bewijs mee te nemen.
De politie Alblasserdam/Nieuw-Lekkerland is ook aanwezig bij deze actie om voorlichting te geven over verkeersveiligheid. Ook zal er voorlichting worden gegeven in samenwerking met de detailhandel over goed slotenmateriaal en fietsverlichting. Omdat het Makado winkelcentrum normaal gesproken niet toegankelijk is voor fietsen, worden mensen die hun fiets willen laten graveren, nadrukkelijk verzocht de ingang van het winkelcentrum te gebruiken bij De Gaeper. Daar is deze keer een aparte ingang voor mensen met de fiets. Dit om problemen te voorkomen bij de andere ingangen.

AANRIJDING OP A27
LEXMOND Op de A27 ter hoogte van Lexmond is maandagavond 5 december een ongeval gebeurd. Een 49-jarige man uit Rucphen reed in zijn auto op de linkerbaan. Hij raakte met een wiel een stuk van de groenstrook tussen de linkerrijbaan en de vangrail. Vervolgens corrigeerde de bestuurder naar rechts maar raakte op de rechterrijbaan een vrachtwagen met daarin een 50-jarige man uit Zuidwolde (Drenthe). De 49-jarige slipte toen nog verder naar rechts en raakte de vangrail aan de rechterzijde. Door de klap tegen de vangrail botste de 49-jarige terug de rechterrijbaan op en raakte weer de vrachtwagen. Daarna kwam hij tot stilstand. De man kwam er gelukkig vanaf met een lichte hoofdwond die moest worden gehecht. De personenauto raakte total loss. De vrachtwagen raakte beschadigd en lekte olie. Deze olie is door Rijkswaterstaat opgeruimd en het wegdek is schoongemaakt. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.