Politie Zuid-Holland-Zuid

06/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-12-2005 - Persberichten District I

MISHANDELING EX
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van dinsdag 6 december een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin (33). De man zou de woning van de vrouw meerdere keren zijn binnengedrongen waarna hij haar mishandelde en spullen vernielde. Hij liet de vrouw niet met rust. De man is ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling, huisvredebreuk en vernieling.

BROMFIETS WEER TERUG
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is maandagmiddag 5 december getuige geweest van hoe er een poging werd gedaan zijn bromfiets te stelen. Twee jongens waren bezig zijn bromfiets op de Zuidendijk mee te nemen. De een hield de bromfiets beet, de ander probeerde het stuurslot te forceren. De 37-jarige man liep er heen en wist een van de jongens een 15-jarige jongen uit Dordrecht beet te pakken en mee te nemen naar een woning waar de politie werd gebeld. De politie nam de 15-jarige mee naar het bureau en zond hem na verhoor weer heen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De tweede verdachte wist weg te komen. De politie is op zoek naar hem.

INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 5 december vijf jongens (een van 14 jaar en vier van 12 jaar) uit Dordrecht aangehouden bij een clubgebouw aan de Krommedijk. De politie kreeg een melding van een inbraak in het gebouw. Ter plaatse renden vijf jongeren weg of sprongen op de fiets om weg te komen. Agenten wisten het groepje in te halen en aan te houden. Een paar jongens verklaarden in het gebouw geweest te zijn alwaar ze op zoek waren geweest naar honkballen. De overigen hadden op de uitkijk gestaan. Bij de fouillering van een van de jongens, kwam een honkbal tevoorschijn. Deze is in beslaggenomen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De eigenaar van het clubgebouw zal worden benaderd om aangifte te doen. De vijf jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANSTEKERS GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 5 december een 50-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op het Statenplein. De man had in een winkel daar zon 20 aanstekers en een horloge weggenomen. Hij werd betrapt. De man verklaarde op het bureau de aanstekers gestolen te hebben om ze vervolgens te verkopen zodat hij geld voor een warme maaltijd zou hebben. De man, een bekende veelpleger, is in verzekering gesteld en zal op woensdag 7 december worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

ONDER INVLOED
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 5 december op dinsdag 6 december een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Merwedestraat. De politie voerde een routinecontrole uit. Er kwam een enorme wietlucht uit de auto. De bestuurder van het voertuig verklaarde voor het rijden een joint te hebben gerookt. Daarop werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau verklaarde hij in de afgelopen 24 uur 6 joints gerookt te hebben. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. Bij de bestuurder werd tevens bloed afgenomen. Na uitslag van het bloedonderzoek zal worden beslist of er proces-verbaal wordt opgemaakt.

ONBEKENDE LASTPAK
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van dinsdag 6 december een onbekende man aangehouden op het station van Dordrecht. De man was vervelend in de trein en had een medewerker van de Spoorwegpolitie bedreigd. Deze medewerker zal doet aangifte. Tevens had de treinreiziger geen vervoersbewijs. Daar krijgt hij een boete voor. De politie hield de man aan. De man weigerde zijn gegevens bekend te maken. Hij werd ingesloten.

JONGEN (16) BEROOFD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT Op de Beneluxlaan ter hoogte van het tankstation is maandagavond 5 december omstreeks 21.15 uur een 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp beroofd. De jongen was net klaar met werken bij het benzinestation. Zijn fiets stond aan de zijkant. Dit is aan de kant van de Beneluxlaan. Terwijl de jongen naast zijn fiets stond te smsen, kwamen er drie donker getinte jongens aan lopen. Ze kwamen uit de richting van het P.J. Oudplein. Opeens werd de jongen bij zijn arm gepakt. Zijn telefoon werd uit zijn handen gerukt, evenals zijn tas. Daarna werd er door een van de drie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp getoond. De jongen moest ook nog zijn jas, zijn mp3-speler, mobiele telefoon en fietssleutels afgeven. De jongen wist hard weg te rennen in de richting van een nabijgelegen sporthal. De verdachten zijn drie donker getinte jongens van rond de 16 jaar oud.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Men kan dan vragen naar de recherche in Dordrecht.