Ingezonden persbericht


Persbericht

Leden gezocht voor De Derde Kamer

Ruud Lubbers: 'Blijf naar buiten kijken'

De Derde Kamer heeft duidelijk een nieuwe invalshoek," zegt Ruud Lubbers, ambassadeur van De Derde Kamer. "Toen ik benaderd werd met het verzoek om ambassadeur te worden voor De Derde Kamer, sprak het concept me direct aan. De Derde Kamer is een initiatief vanuit de samenleving en door mensen uit de samenleving. Respect voor de natuur, universele mensenrechten, economische rechtvaardigheid en een cultuur van vrede zijn ondeelbaar en van elkaar afhankelijk. Wereldwijd. Daarom is het belangrijk dat Nederland naar buiten blijft kijken. De Derde Kamer levert daar een belangrijke bijdrage aan"

De Derde Kamer is een parlement waar 120 Nederlanders en 30 mensen uit ontwikkelingslanden in zitten die een mening hebben over internationale samenwerking. Samen bedenken zij voorstellen om het beleid voor internationale samenwerking te verbeteren en debatteren ze met politici uit de Tweede Kamer. Ook spreken ze in hun eigen stad of dorp met bewoners over hun voorstellen en hun ervaringen in De Derde Kamer en geven ze interviews daarover aan de regionale en lokale pers.

De Derde Kamer levert ideeën aan de Nederlandse politiek én versterkt het draagvlak voor internationale samenwerking.

De Derde Kamer is begonnen met werving van leden voor 2006. Derde-Kamerleden zijn mensen die zich betrokken voelen bij wat er over onze grenzen heen gebeurt. Ze willen in Nederland aandacht vragen voor het lot van hun medemens en zich daarvoor inzetten. Daarbij maakt het niet uit wat voor mening of politieke voorkeur Derde-Kamerleden hebben. De Derde Kamer is een breed samengestelde groep mensen die vanuit heel verschillende invalshoeken naar internationale samenwerking kijken. Ze komen uit het hele land en zijn van alle leeftijden.

___einde bericht___

Noot aan de redactie: voor meer inlichten over dit persbericht zie www.dederdekamer.org of bel met Jan Weijers, projectleider De Derde Kamer, 020-5688753 of 0621448635. Rechtenvrije foto's zijn beschikbaar in de pers-hoek van de site http://www.dederdekamer.org

Mogelijkheid voor een kader: "Gelooft u in globalisering en vrijhandel of hebt u een ander antwoord op de economische malaise in Afrika? Moet de EU haar landbouwsubsidies beëindigen en op welke manier kan dat het best? Welke rol heeft het bedrijfsleven eigenlijk te spelen in ontwikkelingssamenwerking? Of hebt u bijvoorbeeld een nieuw en uitvoerbaar idee om de HIV/aids te bestrijden? Dan is De Derde Kamer iets voor u! Aanmelden voor De Derde Kamer kan tot en met 31 december 2005 online via www.dederdekamer.org.

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met De Derde Kamer, 020-5688743."