Misco verkrijgt als eerste in Nederland een Microsoft Gold Licensing Solutions-competentie

Voor diepgaande kennis van Microsoft-licenties en goede klantreferenties

Amstelveen, 6 december 2005 - Als eerste in Nederland heeft Misco de Microsoft Gold Licensing Solutions-competentie verkregen. Een competentie is een specialisatie waarvoor een Microsoft-partner zich kan certificeren. De Licensing Solutions-competentie vereist het juiste kennisniveau bij de verkopers van licenties, die hiervoor ook met goed gevolg een examen moeten afleggen. Daarnaast is een aantal referenties nodig van klanten die licenties hebben aangeschaft. Aan beide voorwaarden heeft Misco nu voldaan.

Eddy Gans, Managing Director van Misco Nederland: "Voor ons is deze certificering helemaal nieuw en daarom was het kwalificatieproces voor ons een uitdaging. Des te meer is het daarom een fantastische prestatie van ons team. De certificering betekent dat onze klanten verzekerd zijn van het juiste kennisniveau bij onze verkopers: klanten ontvangen een deskundig advies! Door aanschaf van licenties die op hun situatie zijn toegesneden kunnen zij zelfs geld besparen. Anderzijds kunnen zij er van op aan dat ze met het juiste aantal licenties werken. Dat is natuurlijk ook belangrijk want softwareontwikkeling vergt een enorme inspanning, waar gewoon voor betaald moet worden."

"Voor klanten is zekerheid over hun licenties erg belangrijk. Zij willen natuurlijk niet meer betalen dan nodig, maar er tegelijkertijd wel op kunnen vertrouwen dat zij de juiste hoeveelheid licenties hebben en dat die licenties optimaal zijn toegesneden op hun wensen. Daarom willen zij ook een kwaliteitswaarborg van hun toeleveranciers. Als Microsoft Gold Certified partner kan Misco die waarborg bieden. Het verkopen van de juiste licenties voor Microsoft-producten vergt diepgaande kennis en Misco heeft laten zien over deze kennis en ervaring te beschikken", zegt Eric Thijssen, Director Small & Midmarket Solutions & Partners van Microsoft Nederland.

Misco (Microcomputers Supplies Company).
In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in haar categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. Het Amerikaanse moederconcern Systemax (NYSE: SYX) is verder actief in de Verenigde Staten en Canada onder de naam TigerDirect. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985 en was tot 1 september 2004 bekend onder de naam 06 Computers, Software & Solutions. De naamswijziging is ingegeven door een toenemende internationalisatie die de organisatie enorme kansen biedt. Deze internationalisatie vereist optimale herkenbaarheid en de naam Misco - reeds een begrip in een aantal landen - biedt deze herkenbaarheid.

Misco (www.misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klant¬tevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het 'virtual warehousing' concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland 90 medewerkers en heeft in 2004 een omzet behaald van bijna 60 miljoen euro.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.