Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Raadslid Arend Bouman legt werkzaamheden neer

Ruim 35 jaar was hij actief in het gemeentebestuur van Heerde, maar dat tijdperk is wat Arend Bouman betreft nu echt voorbij. Na jarenlang wethouderschap en bijna vier jaar als PvdA-raadslid, vormde Bouman sinds enkele weken een eenmansfractie in de gemeenteraad. Nu heeft hij bij burgemeester Willem Hoornstra zijn ontslag ingediend als raadslid.

Officieel is Bouman vanaf januari 2006 raadslid-af. Maar vanwege alle commotie rond de behandeling van de gemeentebegroting legt hij per direct zijn raadswerkzaamheden neer. De gemeenteraad van Heerde gaat voorlopig verder met 16 raadsleden.

Opvolger

Een opvolger voor Arend Bouman moet worden gezocht op de kieslijst 2002 van de PvdA. Het nieuwe raadslid kan dan in januari worden benoemd. In die maand stopt Bouman ook bij de Felua-groep, waar hij namens de gemeente jarenlang in het bestuur zat.

Arend Lubertus Bouman uit Vorchten maakte in september 1970 zijn entree in de gemeenteraad van Heerde. Hij begon als 29-jarige direct als wethouder voor de PvdA en dat bleef hij bijna 32 jaar lang tot de verkiezingen in 2002. Daarmee was Bouman een van de langst zittende wethouders van Nederland.

Na de verkiezingen vormde hij met Joop Mulder en Johanna den Boef de PvdA-fractie. Een paar weken geleden kon Bouman zich niet verenigen met het PvdA-standpunt rondom de begroting. Hij ging in zijn eentje verder als Fractie Bouman maar dat was van korte duur.