Gemeente Weert

6 december 2005

plannen voor lltb-locatie stramproy rond

In samenwerking met de gemeente Weert heeft Berlaere Vastgoedontwikkeling de afgelopen periode hard gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor woningbouw op de LLTB-locatie in Stramproy (voormalige Boerenbond). Het plan omvat circa 65 woningen, waaronder eengezinswoningen, starterswoningen, seniorenwoningen en enkele zelfbouwkavels.

Het plangebied is ingeklemd tussen de achtertuinen van de woningen langs de Kroonstraat/Wilhelminastraat/Molenweg en de Julianastraat. Berlaere Vastgoedontwikkeling is eigenaar van de LLTB-locatie en een aantal belendende percelen. De locatie van de Taphoeve aan de Julianastraat valt buiten dit stedenbouwkundig plan. Voor deze locatie wordt een afzonderlijk plan opgesteld.

Diverse woningtypen
Het plan omvat circa 65 woningen die door verschillende grondeigenaren ontwikkeld worden. Zo gaat Berlaere vastgoedontwikkeling zelf 53 projectmatige woningen

realiseren, waaronder 37 eengezinswoningen (vrijstaand-geschakeld en twee-onder-een-kap), 8 starterswoningen en 8 seniorwoningen (patiobungalows). Als gevolg van de verlegging van de Julianastraat/Molenweg binnen het plangebied kan de gemeente 4 zelfbouwkavels uitgeven. De verwachting is dat men zich in het derde kwartaal 2006 hiervoor kan inschrijven. Daarnaast zijn op het perceel van de familie Van Dael 3 zelfbouwkavels geprojecteerd. Verder komen er op de locatie van het Bouwbedrijf Stultjens nog 5 woningen, die door de eigenaar zelf ontwikkeld zullen worden. Deze ontwikkeling is opgenomen in het stedenbouwkundig plan, onder het voorbehoud dat de huidige bedrijfsactiviteiten zodanig worden teruggebracht dat zij geen milieuhinder geven voor de geplande woningbouw. Uit een milieuhindercontouren-onderzoek is gebleken dat de overige rondom het plangebied gevestigde bedrijven en winkels geen belemmeringen opleveren om op de LLTB-locatie woningbouw te realiseren.

Ontsluiting
Op voorstel van de gemeente wordt de bestaande aftakking Wilhelminastraat/Molenweg omgeleid en aangesloten op de nieuwe interne hoofdontsluiting. Deze hoofdontsluiting doorkruist het hele plangebied en verbindt de Julianastraat met de Molenweg voor het langzaam verkeer.

Samenwerkingsovereenkomst
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de samenwerkingsovereenkomst met de projectontwikkelaar. De start van de bouw in dit plangebied is gepland voor eind 2006.

2005.201 FS


---- --