BredeSchoolNet


Brochure sport in de brede school

Bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen is de brochure Breed in Beweging' verschenen. Over sportactiviteiten in en rond de brede school.

Het pedagogisch klimaat in een brede school is buitengewoon geschikt om de positieve waarden van sport en bewegen tot zijn recht te laten komen, vindt het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Door multidisciplinaire samenwerking en populariteit van sport en bewegen onder de jeugd kan een goed georganiseerd beweegaanbod bijdragen aan een bredere ontwikkeling van kinderen. Dat is nu juist waar een brede school naar streeft.'
Om concreter te maken wat sport en de brede school voor elkaar kunnen betekenen heeft het NISB een brochure uitgebracht, Breed in Beweging. Hierin staan praktijkverhalen van experts die laten zien hoe invulling wordt gegeven aan de organisatie van sport en bewegen in de brede school. Breed in Beweging behandelt onderwerpen die aan bod komen als een gemeente of brede school wil starten met sport en bewegen of als ze haar aanbod wil uitbreiden of verbeteren.
Wat betekent sport en bewegen voor een brede school? Welke kansen liggen er in samenwerking met sportverenigingen? Wie coördineert een naschools sport- en beweegaanbod? Waar haalt een brede school de benodigde menskracht en middelen vandaan? De brochure geeft een aanzet tot antwoorden. Zowel beleidsmakers als uitvoerders kunnen kennismaken met de sportieve kansen en mogelijkheden voor brede scholen. Een inspiratiebron om ook breed te bewegen.
Aanvragen: Breed in Beweging is alleen te krijgen bij het NISB, Postbus 64, 6720 AB Bennekom, (0318) 49 09 00 of info@nisb.nl. Voor meer informatie of advies op maat: Dayenne L'abée (dayenne.labee@nisb.nl); Dorien Dijk (dorien.dijk@nisb.nl), Programmamedewerkers buurt, onderwijs en sport.