Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Gratis seksuologische hulp voor mensen met een chronische ziekte of een handicap;
Rutgers Nisso Groep zoekt deelnemers voor onderzoek
---

De Rutgers Nisso Groep, de CG-Raad en zorgverzekeraar AGIS zijn gestart met het project Seksuologische gezondheidszorg voor mensen met chronische ziekten en lichamelijke beperkingen'. Voor dit project zoekt de Rutgers Nisso Groep vijftig mensen die problemen ervaren rondom seksualiteit en intimiteit én bereid zijn professionele hulp te ontvangen van een seksuoloog die verbonden is aan de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS). De behandeling wordt kosteloos ter beschikking gesteld (uitgaande van ongeveer zes sessies). Het project heeft tot doel om de seksuologische gezondheidszorg voor mensen met chronische lichamelijke aandoeningen toegankelijker te maken en kwalitatief te verbeteren.

De Rutgers Nisso Groep heeft een internetvragenlijst opgesteld waarin onder andere wordt gevraagd naar de aard van uw aandoening en uw mening over (seksuologische) hulpverlening. Iedereen met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking wordt verzocht deze vragenlijst in te vullen, ook diegenen die geen behoefte hebben aan seksuologische hulp. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. U kunt direct starten met de vragenlijst op http://survey.eyefi.nl/rng1 of via www.rng.nl en vervolgens doorklikken onder het kopje "Start onderzoek 'Seksuologische gezondheidszorg voor mensen met chronische ziekten en lichamelijke beperkingen'". Hier vindt u tevens een uitgebreide beschrijving van het project. Al uw gegevens en antwoorden zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Rutgers Nisso Groep op telefoonnummer 030 231 34 31 en vragen naar één van de projectmedewerkers (Jim Bender of Harald Kedde) of per mail: h.kedde@rng.nl. De projectmedewerkers danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

(Geplaatst: 6 december 2005)

---