Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (06/12)

BERGEN OP ZOOM, 6 december 2005

Inbraak in woning
BERGEN OP ZOOM: Voetstappen op het dak op sinterklaasavond luidde niet de komst van de sint aan maandagavond maar wel die van een inbreker. Inwoners van het Sint Catharinaplein belde maandagavond rond 22.15 uur de politie toen zij voetstappen op het dak hoorde. De bewoner van de woning waar de voetstappen gehoord waren klom zelf het dak op maar kon niemand meer ontdekken. Even later belde de bewoners van het naastgelegen pand dat zij een inbreker hadden overlopen. De bewoners van dat pand hadden een enorme knal gehoord gevolgd door glasgerinkel. Een bewoner van het pand zag vervolgens een man in de woning die het op een rennen zette toen hij haar in het oog kreeg. De man is via de voordeur van de woning weer weggegaan. Na een klein onderzoekje bleek dat de ruit van de nooddeur aan de achterzijde van het pand was ingegooid met een dakpan. Er is niets meegenomen.

Politie controleert op verlichting
HOOGERHEIDE/BOSSCHENHOOFD: De politie heeft dinsdag weer een aantal verlichtingscontroles uitgevoerd die als doel hebben het aantal verkeersongevallen terug te dringen die het gevolg zijn van het rijden zonder licht bij schoolgaande jeugd. Op de Antwerpsestraatweg controleerde politieagenten tussen 07.20 en 08.00 uur de schoolgaande jeugd. In totaal zijn hier elf bekeuringen uitgeschreven. Op de Uilenspiegelstraat is eveneens gecontroleerd op verlichting. Hier zijn 57 fietsers gecontroleerd waarbij een elftal in overtreding was en hiervoor is bekeurd.

Politie houdt alsnog bromfietser aan
DINTELOORD: Dat het niet altijd loont om van de politie weg te rijden blijkt vandaag maar weer eens. Een 16-jarige inwoner van Dinteloord reed maandagavond op zijn bromfiets op de Westvoorstraat met een passagier achterop. Beiden reden zonder helm. Toen de politieagenten de bromfietser wilde controleren gaf deze gas waardoor een achtervolging ontstond. Aangezien de gevolgen van deze korte achtervolging niet opwogen tegen de mogelijke consequenties besloten de politieagenten de achtervolging te staken. Wel werd het verzekeringsplaatje van de brommer nog opgeschreven. Met toestemming van de parketsecretaris is dinsdag besloten dat de bromfiets inbeslaggenomen kon worden. Na een klein onderzoekje naar de identiteit van de bestuurder kon de bromfiets dinsdagmiddag inbeslaggenomen worden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Vrouw slachtoffer van zakkenrollers
ROOSENDAAL: Maandag aan het begin van de middag is een 38-jarige inwoonster van Roosendaal het slachtoffer geworden van zakkenrollers. De vrouw liep bij het winkelcentrum de Roselaar toen haar een tweetal mannen opviel die nauwlettend het voorbijlopende winkelpubliek in de gaten hielden. De vrouw heeft vervolgens gepind en is met een klein bedrag naar de markt gelopen. Daar liep zij het tweetal mannen weer tegen het lijf. Iets later ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Nadat zij direct de pasjes had geblokkeerd bleek dat er toch een geldbedrag van de bankrekening was gehaald.

Politie houdt snelheidscontrole
ROOSENDAAL: Op de Pieter Brueghelstraat is dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Freijterslaan. In totaal passeerden 1589 bestuurders de controle waarbij er een 168-tal in overtreding was. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 78 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Ruim 10% was hier in overtreding.

Inbraak in woning
ROOSENDAAL: In een woning aan de Maaikensveld is dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur ingebroken. Een raam aan de achterzijde van de woning is opengebroken waarna de dader kon binnenkomen. Een aantal bankpasjes wordt vermist.

Auteur: Nicolette Bovenhorst