Gemeente Berkelland


Gemeente en dorpsorganisaties sluiten convenant

Vorige week dinsdag ondertekenden afgevaardigden van de gemeente en de dorpsorganisaties een convenant waarin afspraken worden gemaakt over de onderlinge samenwerking.

Bij de totstandkoming van de Visie Fier op Berkelland, die vorig jaar in samenspraak met zon 350 personen uit de nieuwe gemeente tot stand kwam, is er al volop over gesproken. Dat de nieuwe gemeente een grotere schaal heeft, wil niet zeggen dat het contact met kernen, buurtschappen, verenigingen, inwoners, etc. er slechter op hoeft te worden. Het nieuwe gemeentebestuur moet er alleen wel extra zijn best voor doen. Daarom is nu bijvoorbeeld in een convenant afgesproken hoe het onderling overleg met kleine kernen zal plaats vinden. Over beleid spreken de afvaardigingen van de kleine kernen voortaan met de gemeenteraad. Over uitvoering doen zij dat met het college van burgemeester en wethouders. Ook wordt er subsidie verstrekt.

Tijdens de bijeenkomst waarbij de ondertekening plaats vond voerden wethouder Dennis Meijerink, die onder andere de contacten met wijken en dorpen in zijn portefeuille heeft, en het raadslid mevrouw Janny ten Berge het woord. Zij legden beiden de nadruk op het belang van een goede relatie met de dorpsorganisaties. Om dit te onderstrepen hebben én het college én de gemeenteraad inmiddels afzonderlijk alle kleine kernen bezocht. Ten behoeve van de ondertekening was onder andere burgemeester Hein Bloemen aanwezig. Over wélke dorpen tot de kleine kernen worden gerekend is nog enige tijd discussie gevoerd. Na discussie heeft de gemeenteraad uiteindelijk ingestemd met de voorgelegde criteria en zijn: Beltrum, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Noordijk, Rekken en Rietmolen als kleine kern aangewezen. Vervolgens wordt verder gedacht en gepraat over het onderhouden van contacten met buurtschappen en wijken. Voor nadere informatie: telefoon 0545-250 250.

Samenvatting Vorige week dinsdag ondertekenden afgevaardigden van de gemeente en de dorpsorganisaties een convenant waarin afspraken worden gemaakt over de onderlinge samenwerking.

Mutatiedatum 05/12/2005