Gemeente Breukelen


Parkeren op de Kerkbrink; kwestie van inpakken en wegwezen!

Afgelopen voorjaar werd de vernieuwde Kerkbrink feestelijk geopend. Een heel nieuwe inrichting, een nieuwe functie, met als doel er voor iedere gebruiker een vriendelijk plein van te maken. Alles is tot stand gekomen in samenspraak met winkeliers, horecaondernemers en de weekmarkt onder regie van de gemeente.

In de overeenkomst is er onder meer aandacht voor het parkeren op de Kerkbrink. De betaalde parkeerplaatsen op de Kerkbrink zijn bedoeld voor die bezoekers, die een snelle boodschap moeten doen. Omdat er veel overlast wordt geconstateerd van mensen die hun auto te lang laten staan of die hun auto buiten de parkeerplaatsen neerzetten is de politie gevraagd om strengere controle in dit gebied. De politie is door de gemeenteraad is gevraagd om niet alleen overdag, maar ook 's avonds en in het weekend handhavend op te treden.

Hebt u als bestemming het centrum van Breukelen en wilt u parkeren, dan kunt u terecht op de volgende plekken:
Kerkbrink: zeer kort betaald parkeren binnen een parkeervak (alleen aan de rechterkant van de weg)
Markt: betaald parkeren. De parkeervakken die het dichtst tegen de Straatweg liggen, zijn gratis.
Hazeslinger: blauwe zone, met uw parkeerschijf kunt u hier maximaal twee uur gratis parkeren. Buiten die blauwe zone kunt u GRATIS parkeren op de Hazeslinger.

Voor het niet kopen van een kaartje of het overschrijden van de maximaal toegestane parkeertijd kunnen overtreders een bon verwachten van 46. Het onjuist parkeren op een invalidenparkeerplaats kan u 70 kosten. Houdt u er rekening mee dat in een groot deel van het centrum een parkeerverbodszone geldt. Dat wil zeggen dat u er alleen op een parkeervak mag parkeren. Dus niet op een laad-/loshaven en niet midden op de straat/plein.