Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

06 december 2005

Apeldoorn - Kop-staartbotsing

Een 44-jarige automobiliste uit Twello remde af om een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lichtenvoorde de gelegenheid te geven te keren op de Zutphensestraat. Een derde automobiliste, een 49-jarige Apeldoornse, kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de Twellose. Het ongeval gebeurde op maandag (05-12) rond 11.15 uur. De Twellose werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De beide personen- auto's raakten zwaar beschadigd.

Apeldoorn - Winkelinbraak

In de nacht van zondag op maandag (04/05-12) werd er ingebroken in een winkel aan de Deventerstraat. De dader kwam binnen door het vernielen van een ruit van de winkeldeur. Ontvreemd werd een kassalade met inhoud. De kassalade werd later elders leeg teruggevonden.

Apeldoorn - Voorbijganger houdt telefoondief aan

Dankzij het ingrijpen van een 24-jarige Apeldoorner kreeg een 25-jarige Apeldoornse haar telefoon terug. De vrouw liep op maandag (05-12) rond 19.10 uur op het Marktplein te bellen toen een onbekende jongeman de telefoon uit haar handen griste en vervolgens hard wegliep. De vrouw, die een klein kind bij zich had, begon te schreeuwen waarop een voorbijganger de achtervolging inzette. Op de Mariastraat wist hij de dader, een 18-jarige man uit Hoenderloo, aan te houden en aan de politie over te dragen. De verdachte zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Apeldoorn - Krattendief aangehouden

De politie heeft maandagmiddag (05-12) een 36-jarige man uit Beekbergen aangehouden. De man had bij een supermarkt aan de Talingweg emballagekratten gestolen. Nadat hij de kratten had ingeleverd probeerde hij de bon in te leveren bij een filiaal aan de Linie. Dat mislukte en hij ging weer naar de Talingweg alwaar men inmiddels de diefstal had ontdekt. Over de strafdoening wordt overleg gepleegd met het Openbaar Ministerie.

Beekbergen - Man maakt amok in winkel

Een onbekende man zorgde op maandag (05-12) rond 16.15 uur voor de nodige overlast in een supermarkt aan de Dorpsstraat. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en viel het winkelde publiek lastig met een scheldkanonnade. Toen een klant de man probeerde te kalmeren kreeg hij de volle laag. In afwachting van de politie stond de man buiten de winkel en gooide toen enige houtblokken richting winkel en betreffende klant. Vervolgens liep hij weg in de richting van het centrum. De politie stelt een onderzoek in.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --