Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 6 december 2005

Etten-Leurenaar aangehouden na slaan vrouw

ETTEN-LEUR: Maandagavond heeft de politie aan de Oostwiek een 27-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Rond 19:00 uur kwam een 18-jarige Etten-Leurse het politiebureau binnen lopen. De vrouw kwam melding maken van mishandeling. De man was op dat moment bij haar in de woning aan de Schrauwenstraat op bezoek. Toen zij wilde dat hij zou vertrekken kreeg zij een klap tegen haar hoofd. Haar bril werd hierdoor beschadigd. De verdachte is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: Maandagavond is in zijn woning in de wijk Heksenwiel een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had rond 20:00 uur zijn 29-jarige echtgenote mishandeld. Maandag werd zij door haar man geslagen en geschopt, waardoor zij een hevige bloedneus opliep. De vrouw deed ten overstaan van de gewaarschuwde agenten aangifte tegen haar man. De Bredanaar was zijn woning al ontvlucht, maar kwam zich na telefonisch contact met de politie melden. Hij is in verzekering gesteld.

Vrouw beroofd van geld

BREDA: Een 21-jarige inwoonster van Breda is maandagavond beroofd van haar geld. De vrouw fietste rond 23:00 uur over de Nassausingel, toen een man, gekleed in een zwarte leren jas, naast haar kwam fietsen. De onbekende man drukte haar naar de kant van de weg, waardoor haar fiets ten val kwam. De dader dreigde vervolgens met geweld en eiste geld. Met de inhoud van haar portemonnee ging hij er vervolgens vandoor in de richting van de Beverweg.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

BREDA: Aan de Academiesingel heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 34-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. Rond middernacht werd de politie ingeschakeld voor een ruzie in een woning aan de singel. Toen agenten een onderzoek instelde werden zij aangesproken door een 32-jarige vriendin van de verdachte. Zij verklaarde dat haar vriend haar bij de keel had gegrepen en vernielingen in haar woning had aangericht. De politie heeft de man aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie houdt verlichtingscontrole

BREDA: Bij een verlichtingscontrole heft de politie dinsdagmorgen 11 fietsers op de bon geslingerd. De controle werd gehouden tussen 07:00 en 08:00 uur aan de Oosterhouseweg.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Kruisvoort een 20-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Met een tangetje had de Roosendaler een kabelslot kapot geknipt van een gsm. Hiermee activeerde hij het alarm en liep zodoende tegen de lamp. Op het bureau is de man verhoord. Met een boete van 125 euro is hij na het betalen van het bedrag heengezonden.

Aan de Karrestraat werd rond 14:15 uur een 31-jarige inwoner van Breda in een warenhuis aangehouden. De man had van diverse artikelen de veiligheidslabels verwijderd en was zonder af te rekenen naar buiten gegaan. Op straat werd hij door een medewerker, die alles had gezien, aangehouden. Hij is door agenten meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Motorrijder gewond overgebracht naar ziekenhuis

RIJSBERGEN: Bij een verkeersongeval aan de Gommerstraat is dinsdagmorgen een 43-jarige motorrijdster uit Rijsbergen gewond geraakt. De vrouw kwam op haar motorfiets uit de richting van de Kerkakkerstraat rijden toen een automobiliste vanaf een parkeerplaats de weg op kwam rijden. De Rijsbergse moest hevig remmen om een aanrijding te voorkomen. Dat lukte maar zij kwam hierdoor wel ten val. De ambulance heeft haar met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is bij de politie niets bekend.

Bejaarde vrouw (89) bestolen van tas

ULVENHOUT: Een bejaarde vrouw is dinsdagmorgen in haar verzorgingstehuis aan de Slotlaan slachtoffer geworden van een diefstal. De 89-jarige vrouw liep achter haar rollator over de gang van het tehuis, toen een onbekende jongen met lang krullend haar in de nek, haar tas uit haar rollator trok en er mee vandoor ging. Een getuige zag de jongen met een wit petje op zijn hoofd wegfietsen in de richting van de Jan de Wijsestraat.

Snelheidscontrole

BREDA: Bij een snelheidscontrole zijn dinsdagmorgen aan de Tramsingel 131 van de ruim 2200 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

BAARLE-NASSAU: Bij een snelheidscontrole zijn dinsdagmiddag aan de Hoogstratensebaan 33 van de 315 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers