Gemeente Heerhugowaard


Opstelplaatsen groene en grijze bakken

De gemeente is begonnen met de aanleg van opstelplaatsen voor de groene en grijze bakken.

Foto groene bakken

De gemeente is begonnen met de aanleg van opstelplaatsen voor de groene en grijze bakken. In wijken die binnenkort worden heringericht, worden meteen alle opstelplaatsen gerealiseerd. In de overige delen van Heerhugowaard gebeurt dit gefaseerd.

Vorig jaar is de zijbelader geïntroduceerd voor het inzamelen van het huisvuil. Intussen wordt bijna al het afval met dit nieuwe type huisvuilwagen opgehaald. Doel van de zijbelading is om het huisvuil efficiënter op te halen. Het nieuwe systeem werkt sneller en bovendien zijn er minder mensen voor nodig. Door het creëren van opstelplaatsen kan nog efficiënter worden gewerkt. De opstelplaatsen zijn herkenbaar aan groene tegels.

Tot dusver waren er geen officiële plaatsen aangegeven waar de groene en grijze bakken konden worden neergezet. Bewoners krijgen een brief als dat straks in hun buurt wel het geval is. In die brief wordt aangegeven waar de rolcontainers moeten worden neergezet om ze te laten legen. De locaties worden bepaald in samenspraak met de wijkpanels.


6-12-2005