Gemeente Zevenaar


Prijsuitreiking fietverlichtingscampagne

fietsverlichtingscampagne 2005.jpg

Op 24 november jl. heeft de trekking van de prijswinnaars officieel plaatsgevonden door notaris Prick. Wethouder Nijland heeft in het bijzijn van Sint Nicolaas de prijzen maandag 5 december uitgereikt aan de gelukkige winnaars.
De fietsen zijn gewonnen door Timo Stegeman (5) van basisschool Ds. Jonkers in Lathum (zie foto) en Sophie Holterman (14) van het Liemers College, locatie Heerenmäten. De spellen zijn gewonnen door Joâo Antonio (8) van basisschool Ds. Jonkers in Lathum en Stefanie Stienezen (11) van 't Kofschip, locatie Schrijvershof.

Onder het motto Licht aan, daar kun je mee thuiskomen!' werd van 14 tot en met 18 november dit jaar voor de achtste keer de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne in Zevenaar gehouden. Het doel van de campagne is het vergroten van de verkeersveiligheid voor fietsers. Voor de veiligheid van de fietser is het belangrijk om gezien te worden.

Op alle basisscholen en het Liemers College in de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden werd de fietsverlichting van de scholieren gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd door de politie, 3VO en de fietsenmakers Boerboom Tweewielers, Wenting Fietsen, Pelgrom FietsPlus, Lukassen Tweewielers. Scholieren van wie de fietsverlichting niet in orde was, konden deze laten maken bij één van de Zevenaarse fietsenmakers.

Voor, tijdens en na de campagne zijn gerichte controles door de politie uitgevoerd op de fietsverlichting. Een fiets zonder voor- en achterlicht kan rekenen op een boete van 25,-.

De scholieren van wie de fietsverlichting werd goedgekeurd, konden de controlestrook inleveren en zo meedingen naar de verloting van twee fietsen, één voor de basisscholen en één voor het Liemers College. De fietsen zijn dit jaar gesponsord door Sparta en Pelgrom FietsPlus. Voor de basisscholen zijn door Loekie twee spellen beschikbaar gesteld. Scholieren van wie de fietsverlichting niet in orde was, kregen een week de tijd om de verlichting alsnog in orde te maken. Wanneer de verlichting bij herkeuring in orde was, kon alsnog de controlestrook ingeleverd worden om kans te maken op de prijzen.