Gemeente Moerdijk


BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED IN WERKING

Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied is in werking getreden. Dat is goed nieuws voor inwoners die al geruime tijd bouwplannen hebben en die moesten wachten op het van kracht worden van dit bestemmingsplan.

De Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft afgelopen vrijdag 2 december de verzoeken van drie inwoners om een voorlopige voorziening tegen het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Moerdijk afgewezen. Een van de verzoeken had betrekking op de agrarische bouwmogelijkheden aan de Noordseweg in Langeweg. Twee andere verzoeken betroffen de mogelijke bouw van een bouwmarkt aan de Molenstraat in Fijnaart. Alle verzoeken zijn afgewezen, omdat er volgens de voorzitter geen spoedeisend belang in het geding was.

De uitspraak van de Voorzitter betekent, dat het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied nu in werking is getreden. Weliswaar lopen er nog diverse beroepszaken, maar die zijn niet van invloed op de inwerkingtreding van het plan. Dit is dus heuglijk nieuws voor diverse inwoners, die al jarenlang bouwplannen hadden en die moesten wachten totdat de bouwmogelijkheden uit het nieuwe bestemmingsplan van kracht zouden worden. Deze inwoners kunnen dus nu hun aanvraag voor hun bouwvergunning indienen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de afdeling Vergunning en Handhaving van de gemeente Moerdijk.