Gemeente Moerdijk


JAARLIJKSE BIJDRAGE AAN REGIO-VVV

Het college heeft besloten een jaarlijkse bijdrage van 1.500 te verstrekken aan de regio-VVV West en Midden Brabant voor de (boven-) regionale promotie van de gemeente Moerdijk. Dit resulteert in meer naamsbekendheid van de gehele gemeente, een toename van bezoekers- en overnachtingsaantallen en een toename van de inkomsten van toeristenbelasting.

De producten van de regio-VVV beperken zich in principe binnen de gemeentegrenzen van de aangesloten leden. Dit betekent dat in gemeenten waar geen VVV is witte vlekken ontstaan. Dit geldt ook voor de gemeente Moerdijk, omdat de VVV post in 2001 zelfstandig is gaan functioneren onder de naam Toeristen- en Arrangementenbureau Willemstad (TAB.)

Tot nu toe heeft de regio-VVV ook de promotie van de niet-leden voor haar rekening genomen. Dit stuitte onlangs op verzet bij de aangesloten leden, omdat ze dus ook betalen voor de promotie van niet-leden. De regio-VVV biedt de gemeente de gelegenheid om tegen betaling van een jaarlijkse bijdrage van 1.500 deel uit te blijven maken van hun productenaanbod. Dit aanbod bestaat uit onder andere de gezamenlijke evenementenkalender, de toeristische VVV-gids West en Midden Brabant en de VVV-databank.