Gemeente Moerdijk


VOORTGANG PROJECT HAVENFRONT WILLEMSTAD ROOSKLEURIG

De raad heeft, naar aanleiding van het opgestelde haalbaarheidsrapport, op 1 december 2005 het financiële kader voor het project Havenfront Willemstad vastgesteld. Daarnaast heeft de raad een krediet van 2.535.044 beschikbaar gesteld voor de nodige uitgaven (onder andere investering in het plangebied.)

Op basis van dit besluit kan gestart worden met de verdere uitvoering van dit project. Zo worden er in week 49 nog contracten afgesloten tussen de betrokken partijen: de Dienst Domeinen, de gemeente Moerdijk, Ballast Nedam en Tip Top Sailing. Tip Top Sailing uit Willemstad is de gekozen exploitant van de nieuwe jachthaven. In januari 2006 wordt gestart met de aanleg van de nieuwe jachthaven met het direct aansluitende terrein.
Naar verwachting kan vervolgens in het voorjaar van 2006 de jachthaven met het terrein in gebruik worden genomen.

De verdere ontwikkeling van het gebied vindt plaats na het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan in 2007. Binnen dit nieuwe bestemmingsplan is onder meer ruimte gemaakt voor de mogelijke vestiging van een maritiem verenigingsgebouw. Voor de realisatie van dit verenigingsgebouw wordt er begin 2006 een apart raadsvoorstel opgesteld.