Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 6 december, 9.30 uur

De commissie bespreekt de reactie van het college op het negatieve advies van de Commissie voor Welstand en Monumenten voor het bouwplan Calypsolocatie. Ook komt het alternatieve bouwplan, dat door de bewoners is gepresenteerd, aan de orde.

De commissie behandelt vervolgens het voorstel tot afdoening van de motie-Duys om de mogelijkheid te verkennen om in iedere deelgemeente een woonservicezone te realiseren.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 7 december, 9.30 uur

Aan de orde komt het principebesluit van het college tot oprichting van het Warmtebedrijf. De oprichting heeft tot doel om een regionaal warmtenetwerk in de Zuidvleugel van de Randstad te bouwen met optimaal gebruik van de overtollige warmte. Het bedrijf is een samenwerkingsverband van de Gemeente Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland, het Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de woningbouwcorporatie Woonbron. Verder bespreekt de commissie de Bestuursrapportage over het derde kwartaal van 2005 en wordt er nog ingegaan op de financiële afwikkeling van het SS Rotterdam.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 7 december, 14.00 uur

De commissie behandelt de Bestuursrapportage over het derde kwartaal 2005, voor wat betreft het beleidsveld Sociale Zaken. Het Actieprogramma Ouderenbeleid komt ook aan bod, waarover een aantal moties is ingediend. Tenslotte wordt de schuldhulp-verlening besproken naar aanleiding van een onlangs verschenen onderzoek hierover.

Commissie Bestuur en Veiligheid

Donderdag 8 december, 9.30 uur

De commissie rondt de bespreking van het Vijfjarenactieprogramma Veilig 2006-2010 af. De deelgemeente Delfshaven en Beter Veilig Rotterdam (BeVeR) zullen inspreken.

Verder wordt het debat voortgezet over de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In aansluiting op de presentatie, die tijdens de vorige vergadering is gegeven door de commandant Brandweer, behandelt de commissie het voorstel voor een gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Tenslotte bespreekt de commissie de brief van de burgemeester over het onderzoek naar de Schiedammer parkmoord.

Gemeenteraadsvergadering

Donderdag 8 december, 14.00 uur

Op de agenda staat o.a. het bestuursakkoord Project Mainportontwikkeling Rotterdam. Belangrijk onderdeel van dit bestuursakkoord is de deelname van het Rijk in het Havenbedrijf Rotterdam N.V.

In het kader van de verzelfstandiging van de RET zal de Raad zich buigen over de oprichting van de vennootschappen RET Infrastructuur B.V. en RET Materieel B.V. en de wijziging van de statuten van de RET N.V.

Tot slot bespreekt de gemeenteraad het voorstel tot wijziging van de bevoegdheden van deelgemeenten (zoals vastgelegd in de Verordening Deelgemeenten 2002) als het gaat om het aanwijzen van gebieden waar en het tijdstip waarop parkeerbelasting wordt geheven. Hierbij komt ook de afdoening van de motie-Sonneveld e.a. aan de orde, om te bevorderen dat het parkeerbeleid in de gehele stad onder de bevoegdheid van het centrale bestuur wordt gebracht.

Bron: Griffie, 01-12-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2084350]