Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Titel
Multi-etnisch politiewerk eerste winnaar Gonsalvesprijs

De politie Haaglanden is maandag met haar unit Multi-Etnisch Politiewerk (MEP) de eerste winnaar van de Mr. Gonsalvesprijs geworden. Deze nationale prijs wordt voortaan om de twee jaar uitgereikt aan personen of organisaties die vernieuwend zijn voor de rechtshandhaving.

Het Haagse initiatief won het van twee andere genomineerden. Dat waren het ASO-project in Rotterdam dat de overlast van scooters terugdrong, en het Valorproject van de Hoenderloogroep dat zich richt op de nazorg voor slachtoffers van loverboys. De prijs is vernoemd naar mr. R. Gonsalves, onder meer vice-voorzitter van het College van Procureurs-Generaal, die precies drie geleden overleed.

De unit MEP bestaat sinds medio 2004 en behandelt en analyseert zaken die te maken hebben met eergerelateerd geweld. Ook draagt het team bij aan een professionalisering op het gebied van radicalisering, recrutering en terreur, overlast en criminaliteit door Antillianen, Arubanen en Marokkaanse jongeren, bestrijding genitale vrouwenverminking, gedwongen huwelijken en achterlating.