2e persbericht van dinsdag 6 december 2005

Eindhoven 06-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangehouden voor bedreiging met mes

Op de Offenbachlaan is dinsdag rond 11.20 uur een 34-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt er van verdacht een 49-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd met een mes. Wat de aanleiding hiervoor was is nog onduidelijk. De vrouw is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendief opgepakt

Dinsdag om 12.00 uur is in de Woenselsestraat een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets wilde stelen op een schoolplein. De conciërge zag de man met een tang het plein opkwam en dat hij het slot van een fiets wilde gaan openknippen. De man werd direct aangehouden en overgedragen aan de politie. De fietsendief is de cel ingegaan omdat hij er van verdacht wordt nog meer fietsendiefstallen op zijn geweten te hebben.

Eindhoven: Meisje lastig gevallen

Dinsdag rond 12.45 uur is in de Castilielaan een meisje van twaalf jaar oud uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje was aan het wandelen met haar hond. Bij een maïsveld werd ze door de man onzedelijk betast.

Eindhoven: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tijdens een snelheidscontrole 69 bekeuringen opgemaakt. De politie controleerde tussen 8.15 en 11.30 uur in de Kastanjelaan. Daar geldt een maximum snelheid van 50km/u.

Helmond: Mobiele telefoons gestolen uit bedrijf

Tussen maandag 18.00 en 21.50 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Schootense Dreef. De voordeur werd opengebroken. De buit bestond uit vier mobiele telefoons en een geldbedrag van ongeveer 100 euro.

Best: 129 bekeuringen bij snelheidscontrole

Dinsdag tussen 8.35 en 10.15 uur is op snelheid gecontroleerd op de NCB Weg. Er werden 443 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 129 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u. Toegestaan is 60 km/u.

Hapert: Inbraak in woningen

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij twee woningen aan de Libra. Bij één van de woningen werd het slot van de achterdeur geforceerd. Een laptop, een paar sportschoenen en een geldbedrag van enkele tientallen euros werden weggenomen. Bij de tweede woning werd het slot van een bovenlicht van de achterdeur vernield. De sleutels van twee autos die op de oprit stonden werden weggenomen. Een sleutel werd teruggevonden, met de andere sleutel werd een auto geopend en een radio/cd-speler weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak bij sportkantine

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een sportkantine aan de Pastoor Heerkensdreef. Een bovenlicht werd geforceerd en binnendeuren werden opengebroken. Een beamer, frisdrank en een onbekend geldbedrag werden weggenomen.