Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/12)

OOSTERHOUT NB, 6 december 2005

Aanhouding gezocht persoon

GEERTRUIDENBERG: De politie arresteerde maandagavond 5 december een 59-jarige inwoner van Geertruidenberg. De man werd gezocht in opdracht van het Openbaar Ministerie. Hij had nog voor een bedrag van 1.820,- aan boetes openstaan. De man is na zijn aanhouding ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van zijn straffen.

Politie houdt verlichtingcontroles

DONGEN: In het streven naar het verbeteren van de verkeersveiligheid hield de politie dinsdagmorgen 6 december 2005 een
verlichtingscontroles op de Bolkensteeg en in de Gasthuisstraat. In totaal kregen 22 fietsers een bekeuring vanwege het niet voeren van verlichting. De politie houdt ook de komende weken nog controleacties. Dat gebeurt niet alleen in Dongen maar ook op ander plaatsen in de regio. Fietsers zonder voor- óf achterlicht betalen een boete van 15,-. Als allebei de lampjes niet werken kost de overtreding 25,-

Licht letsel bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Politie en ambulance werden maandagmiddag 5 december geroepen bij een verkeersongeval in Oosterhout. Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur op de Bredaseweg / Oosterhoutseweg. De veroorzaker, een 37-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe reed in zijn auto over de Oosterhoutseweg en aan kwam bij de Bredaseweg. Daar wilde hij de Bredaseweg rechtdoor oversteken, in richting van de Vraggelse Baan. Juist op dat moment reed daar een bromfietster. Deze 41-jarige Bredase reed over de Bredaseweg (die overgaat in de Oosterhoutseweg) in de richting Teteringen. De automobilist verleende geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ze een had een flinke snijwond onder haar knie, een schaafwond op de andere knie en een pijnlijke duim. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van dit ongeval.

145 snelheidsovertreders in Dongen

DONGEN: Op maandag 5 december 2005 stond de radarauto van de politie op verschillende locaties in Dongen. De politie controleert op plaatsen waar, mede vanwege snelheidsovertredingen, ongevallen gebeuren of waar omwonenden klagen over te snel rijgedrag. Ook vinden snelheidscontroles plaats op verzoek van wegbeheerders (vooral gemeenten). Elk jaar vallen er circa 1000 tot 1100 doden in het Nederlandse verkeer en komen er zon 20.000 mensen voor langere tijd in het ziekenhuis terecht. Door scherp te letten op helm, gordel, rood-licht, alcohol en snelheid en andere overtredingen, dalen die ongevalcijfers nog steeds. Dit keer reden 145 automobilisten te snel voorbij de radar. Het overzicht ziet er als volgt uit:

Locatie controle: Mgr.Nolenslaan
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 09.30 uur tot 11.30 uur
Aantal passanten: 445
Aantal overtredingen: 38
Hoogste snelheid: 69 km/u

Locatie controle: Vennen
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 12.25 uur tot 14.25 uur
Aantal passanten: 649
Aantal overtredingen: 64
Hoogste snelheid: 74 km/u

Locatie controle: Noorderlaan
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 14.40 uur tot 16.10 uur
Aantal passanten: 379
Aantal overtredingen: 43
Hoogste snelheid: 79 km/u.

Hond aangereden, automobilist rijdt door

WASPIK: Een inwoner van Waspik deed op 6 december bij de politie aangifte van doorrijding na aanrijding. De man vertelde dat hij op maandag 28 november rond 00.15 uur zijn hond uitliet op de Stadhoudersdijk in Waspik. De man kwam, samen met zijn hond de oprit van zijn woning afgelopen, toen hij zag hoe zijn hond werd aangereden door een juist passerende personenauto. De Rottweiler raakte ernstig gewond. Er was sprake van een klaplong en een gebroken rug. Om die reden heeft de dierenarts het gewonde dier laten inslapen. De bewuste automobilist gaf na het ongeval gas bij en reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie weet dat hij in een donkerkleurige auto reed. Bij het ongeval is een koplamp van de auto gesneuveld. Uit de glasscherven valt op te maken dat de auto van merk Volkswagen is. De politie probeert de veroorzaker van dit ongeval te achterhalen.

26 % te snel bij snelheidscontrole

LAGE ZWALUWE: Op maandagmiddag 5 december 2005 hield de politie een snelheidscontrole op de Oudeweg in Lage Zwaluwe. Daarbij gebruikte de politie de Laser-Gun. De agenten hebben de snelheid van 45 passerende automobilisten gemeten en daarbij bleken er 12 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u waarvoor de overtreder een bekeuring van 125,- kreeg uitgereikt. De maximum snelheid ter plaatse is 50 km/u.

Inbraak in Waalwijkse woning

WAALWIJK: Vermoedelijk twee inbrekers hebben een woning aan de Korenbloemstraat minutieus doorzocht. Door gebruik te maken van een kliko als opklimmiddel kon men een raam op de eerste verdieping bereiken. Dit raam werd opengebroken. Vanuit de woning verdween een radiografisch bestuurbare auto. Deze inbraak vond plaats op maandagavond 5 december tussen 19.05 uur en 23.25 uur. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche een sporenonderzoek uitvoeren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer