Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Hoogeveen 06-12-2005

Aanhangwagen gestolen
ASSEN Tijdens het afgelopen weekeinde is vanaf een terrein aan de Burg. Bothenius Lohmanweg in Assen een aanhangwagen gestolen. De aanhanger is eigendom van een inwoner van Hooghalen. Hij had de aanhanger vrijdag met een ketting met hangslot aan een ijzeren hek bevestigd. Maandag ontdekte hij de diefstal.

Licht gewonde bij kop-staart aanrijding A-28
DE PUNT Bij een kop-staart aanrijding op de A-28 tussen twee personenautos, raakte dinsdagmorgen een 24 jr. vrouw uit Assen licht gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De vrouw reed in de richting Groningen en moest remmen i.v.m. de verkeersdrukte. Haar auto werd hierop van achteren aangereden door een andere auto bestuurd door een 30 jr. man uit Assen. Deze bestuurder en zijn passagier bleven ongedeerd.

Gewonde door voorrangsfout
EMMEN Een 65 jr. man uit Emmen raakte dinsdagmiddag licht gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Hondsrugweg met de Wenning in Emmen. De man reed bij groen licht op zijn fiets de kruising op en werd daar aangereden door een 19 jr. automobiliste uit Emmen die het rode verkeerslicht negeerde. De fietser is na een eerste behandeling door medewerkers van de ambulancedienst naar zijn huisarts gegaan.

Illegale vreemdeling aangehouden
MEPPEL Op de Emmastraat in Meppel hield de politie dinsdagmiddag een 40 jr. man uit Georgië aan die illegaal in Nederland verblijft. Winkeliers hadden de politie geattendeerd op deze man omdat hij zich verdacht gedroeg in een aantal winkels in het centrum van Meppel. Toen de man gecontroleerd werd overhandigde hij de politie een verblijfsdocument dat vervalst bleek te zijn. Hij is aangehouden op verdenking van oplichting c.q. valsheid in geschrifte en ingesloten voor nader onderzoek en om Nederland uitgezet te worden.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.