Gemeente Someren


Adoptiemogelijkheid openbaar plantsoen

De gemeente Someren is anderhalf jaar geleden gestopt met het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen in de plantsoenen. Een gevolg hiervan is dat er meer onkruid groeit in de plantsoenen. Met name dit jaar is dit zeer goed zichtbaar. De vijf schoffelbeurten die de gemeente Someren uitvoert, zijn geen garantie voor een constant verzorgd beeld van het openbaar groen. Eén van oorzaken hiervan is dat in de zomer het geschoffelde onkruid in het plantsoen achterblijft. Alleen in het voor- en najaar wordt het geschoffelde onkruid één keer weggehaald. De gemeente Someren is zich ervan bewust dat het huidige onderhoudsbeeld in de plantsoenen bij u als inwoner tot ergernis kan leiden. Om die reden is gezocht naar mogelijkheden om u als inwoner gelegenheid te bieden om het plantsoen voor uw woning een meer verzorgd beeld te geven. Daarom is de mogelijkheid in het leven geroepen om openbaar groen bij u in adoptie te geven.

Wat houdt deze adoptie van het openbaar groen in?

De achterliggende gedachte van de adoptie is, dat u als inwoner een beter onderhoudsniveau haalt dan die de gemeente. Hierdoor kan eenieder het openbaar groen in de directe woonomgeving naar behoefte onderhouden.

Bij het in adoptie nemen doet u als inwoner de jaarlijks terugkerende werkzaamheden in het openbaar groen zoals schoffelen, wegknippen van overhangend groen, maaien van gras, etc. De niet-jaarlijkse werkzaamheden zoals het snoeien van bomen of het volledig snoeien van het groen blijft de gemeente doen.

Tegemoetkoming

Wij willen u tegemoet komen in de onkosten van uw inspanningen. Het vrijkomende groenafval op jaarbasis wordt ingeschat. Deze hoeveelheid wordt vertaald naar het aantal benodigde groencontainers. Voor het gebruik van uw materiaal ontvangt u een onkostenvergoeding van 10,-. Aan het einde van het jaar worden de kosten van de container(s) en de onkostenvergoeding van 10,- op uw rekening gestort. De adoptieregeling is alleen van toepassing bij plantsoen(en) van twintig vierkante meter of meer.

Meer informatie

Indien u over de adoptieregeling voor openbaar groen vragen hebt, of meer informatie wil hebben, kunt u contact opnemen op maandag- en vrijdagochtend tussen 8.30 en 12.30 uur met de afdeling Gemeentewerken, de heer A. van Oijen of mevrouw C. Nelissen, tel. 0493-494888.

Aanmelden

Heeft u interesse en wilt u openbaar groen adopteren, dan kunt u zich door het invullen van deze bon opgeven. Na ontvangst van de bon zullen wij met u contact opnemen om de adoptie door te spreken. Dit zal voor
1 januari 2006 zijn.

Ruimte te huur in Dorpsservicecentrum Lierop

Op woensdag 30 november a.s. wordt appartementencomplex De Leye in Lierop officieel geopend.
In dit complex is het Dorpsservicecentrum Lierop ondergebracht. Dit dorpsservicecentrum biedt momenteel onderdak aan Stichting De Zorgboog (kruiswerk), een praktijk voor fysiotherapie en de uitdeelpost van apotheek Evers.

Voor een aantal dagdelen is er nog ruimte voor aanverwante activiteiten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de heer G. Lomans van de afdeling Welzijn, telefoon 494888.