Politie Gelderland-Zuid

Twee nachtelijke overvallers aangehouden

Kerkdriel 06-12-2005 - (07)

In de nacht van zondag op maandag zijn twee 23-jarige mannen in een woning aan de Maasbandijk beroofd. De mannen lagen in bed, toen er op de deur werd geklopt. Omdat de mannen dachten dat de bezoeker een bekende was, openden zij de deur.

Er stond een man met een bivakmuts voor de deur die een staaf in zijn hand hield . Achter hem stonden nog twee mannen met bivakmutsen op, die onder andere een koevoet in hun handen hielden.

De eerstgenoemde man sloeg met de staaf de bewoner die de deur opende op zijn hoofd. daarna gingen de mannen naar binnen en eisten geld. Daarbij sloegen ze de andere bewoner tegen zijn gezicht. Nadat de bewoners een geldbedrag hadden gegeven eisten de overvallers meer geld. Ze vonden in een tas nog een geldbedrag en namen de horloges van de bewoners mee, evenals de mobiele telefoons.

Toch wilden de overvallers nog meer geld en gooiden hiervoor een van de bewoners op de grond en sloegen hem weer tegen zijn gezicht. Uiteindelijk zijn de mannen ervandoor gegaan.

De bewoners hadden wel enig idee wie de daders waren en meldden dat tijdens de aangifte bij de politie. Hierop heeft de politie een onderzoek ingesteld en kon twee mannen de volgende middag aanhouden op de Berm in Kerkdriel. Het gaat om twee inwoners van Kerkdriel, van 25 en 26 jaar. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.