Gemeente Breukelen


College B&W besluit verleende bouwvergunning in stand te laten

Het college van B&W van de gemeente Breukelen heeft vandaag een besluit genomen over de bezwaarprocedure tegen de verleende bouwvergunning voor de bouw van woningen en winkels op het terrein aan de Markt en de Dannestraat. Wethouder Vital van der Horst laat weten dat het college heeft besloten de verleende bouwvergunning in stand te laten.

Het bezwaarschrift is ingediend omdat gevreesd wordt voor een tekort aan parkeerplaatsen in het centrum op het moment dat de nieuwbouw voltooid zal zijn. De commissie bezwaarschriften heeft maandag 5 december een advies uitgebracht aan het college van B&W. Het advies luidt om de bouwvergunning in stand te laten met de aanvullende voorwaarde dat de vergunninghouder een bedrag van 88 X 35.000 zou moeten bijbetalen, wat neerkomt op een totaal bedrag van 3.080.000.

Het college heeft besloten om conform het advies van de commissie bezwaarschriften de bouwvergunning in stand te laten. Het advies betreffende de aanvullende financiële voorwaarde wordt niet overgenomen.

Met haar besluit houdt het college vast aan de uitkomsten van het parkeeronderzoek door de Grontmij. Naar het oordeel van het college gaat de commissie bezwaarschriften in haar eigen berekening voorbij aan een aantal cruciale gegevens, waaronder het vrijkomen van winkelruimte in verband met de sloop van het voormalige pand van de Albert Heijn aan de Hazeslinger, daarnaast houdt de commissie in haar advies geen rekening met de openbare parkeerplaatsen bij park Boom en Bosch.

Het college heeft besloten de aanvullende voorwaarde niet over te nemen en de bouwvergunning in stand te laten. Dit houdt in dat de vergunninghouder de voorbereiding voor de bouw van winkels en woningen verder ter hand kan nemen.